Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Demodeks / Rozasea ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Demodeks / Rozasea ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
berlev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 153
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı berlev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Demodeks / Rozasea ?
    Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2024 Saat 15:27
Değerli hocam,

Normalde 1 senedir dishidrotik egzama (ellerde) hastasıyım. Fakat son 2 haftadır çenede kaşıntı ve tahriş vardı. Bu kaşıntılı kuruluk kizariklarla yanaklara ve ufak tefek sisliklerle alnıma yayildi. İnternetten araştırma yaptığım zaman bunun demodeks/rozasea olabilecegi yönünde bilgiye ulastim.
Ufak ufak batma hissi ile beraber kaşıntı oluyor ve bazen yanma oluyor.
Tedavi olarak soolantra (yurt dışı krem), azitro gibi antibiyotikler onerildigini gördüm ama benim içime sinmedi. Önce size sormak istedim.

Bu hastalık ile daha önce karşılaştınız mi?
Tedavi protokolü olarak önermek isteyeceğiniz bir şey olur mu kıymetli hocam?

Saygılarımla 
Yukarı Dön
berlev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı berlev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2024 Saat 15:34
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120385
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2024 Saat 18:39
Acne Rosacea olabilir.
Resim gönderin. 
Ayrıca: Yaşınız, cinsiyetiniz, mevcut bir hastalığınız varmı? Devamlı kullandığınız ilaç varmı?
Ne kremler kullandınız?
Ne zamandan beri var?

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Ağu 2024 Saat 18:42
Yukarı Dön
berlev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı berlev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2024 Saat 19:46
https://i.ibb.co/HTrCy4S/IMG-20240825-193920.jpg
Yukarı Dön
berlev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı berlev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2024 Saat 19:48
Yaşım 42, kadın.
Dishidrotik egzamam var ellerimde. Devamlı ilaç kullanmıyorum.
Elime Aloe Vera jel kullanıp kalanı yüzüme sürüyordum. Gecen hafta eşimin eli yarıldı, bacoderm krem verdiler, onu ben sürdüm belki yüzüme de gelmiş olabilir bir iki kez.

2 haftadır var. Çene kaşıntısı ile başladı. Kronik hastalığın yok.

Ne önerirsiniz hocam?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2024 Saat 22:42
Demodexlerle hiçbir alakası yok! 
Acne Rozacea. Bulabilirseniz; Azelaic asit (Ticari ismi: Finacea) günde 2 defa sürün.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Ağu 2024 Saat 22:43
Yukarı Dön
berlev Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı berlev Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2024 Saat 22:47
Allah razı olsun hocam.

Şişlik ve kaşıntılı yanma için soğuk kompres yapsam ters mi teper? Bir de hocam bu kalıcı bir rahatsizlik mi? Diyetlerle duzelebilen bir durum mu?

Saygılarımla 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2024 Saat 22:54
 Azelaic asit (Ticari ismi: Finacea) günde 2 defa sürün.
NİYE CEVAP YAZDIĞIMDA İLLAKİ BENİ PİŞMAN EDİYORSUNUZ??
ÖNCE BİR BENİM DEDİĞİMİ YAPIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.