Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bağışıklık baskılanması mı?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bağışıklık baskılanması mı?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Humasli Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 167
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Humasli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bağışıklık baskılanması mı?
    Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2024 Saat 15:49
Hocam kızım 8 yaşında 25 kilo. Hep iştahsız bir çocuk ve bu yıl hemen hemen her ay kuru ateşi oluyor ve 2 günde düşüyor başka hiçbir arazı olmuyor sadece ateş. 3 yıldır ağzında sürekli aft çıkıyor. Genel olarak çabuk yorulan bir çocuk ve halsiz.Ara ara da genelde geceleri olan burun kanamaları oluyor. Kuruluktan mı yoksa başka birşey mı bilmiyorum. Ayrıca bacak arkası ve kol eklem bölgelerinde sürekli kaşıntı ve kabuklarıma olduğundan geçen sene egzama teşhisi koyuldu. Aynı kabuklarıma saç diplerinde de oluyor. Bugün gidip bu sorunları anlattım ve kan tahlili yapıldı. Sonuçlar sisteme hâlâ düşmediği için buraya yazamıyorum ama Dr kendi sisteminden baktı ve vitamin değerlerinin normal olduğunu crp nin yüksek olduğunu ama bunun antibiyotiklik bir durum olmadığını FMF ve benzeri bir durum olabileceğini bunun için de romatoloji ve immunolojiye gitmemiz gerektiğini söyledi. Oraya da randevu alacağım ama sizce ne olabilir korkmalı mıyım? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118914
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2024 Saat 18:47
FMF ile HİÇ ama HİÇ alakası YOK! 
"ateş", FMF bulgusu değildir!!!! İlk tarif edilen hastada tesadüfen ateş olduğu için adı bu şekilde konmuştur.
Cildi için, haftada bir banyo sonlarında kese uygulayın. 

Yukarı Dön
Humasli Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Humasli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2024 Saat 09:45
Hocam sonuçlar çıktı. Ekliyorum. Kızım 2 yaşındayken Dr un biri bu çocuğun kemik iliği çalışmıyor   demişti. Sonradan başka hastanede öyle değil dendi. Bu yıl 8 yaşında aynı şikayetler yeniden başladı. Dün de Dr immünoloji ve Romotolojiye gitmeniz gerekiyor dedi. Lösemi vs. bişey yoktur değil mi hocam?

https://hizliresim.com/4ni1c0b

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118914
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2024 Saat 12:40
Yok!! Benim artık bu doktorların düzeleceklerine dair en ufak bir ümidim kalmadı! 
Senelerden beri anlatıyorum! HER enfeksiyonda, mikroplar faydalanmsın diye vücut, "Serum demirini" 
depolara çeker ve Ferritin seviyesini düşürür. Sizde de bu yüzden; Hgb:13g/dL gibi yüksek bir seviyede
 iken Serum  Demiri 13 µg/dL gibi çok düşük seviyede! 

Belki aşağıdaki yazı yardımcı olur. Zira Dış ülkelerdeki Kongrelerde, Türk doktorları dünyanın "maskarası"
 haline geldiler!!

A large body of clinical evidence demonstrates disease susceptibility and the response to infection and inflammation worsen with elevated iron stores. The relationships between iron overload and infectious diseases are particularly well documented. For tuberculosis, it has been demonstrated that parental or oral iron increase mycobacterial growth (6680) and that morbidity and mortality increase in patients receiving iron supplementation (91120). In fact, dietary iron is associated with occurrence and death from tuberculosis (44). Malaria is a second example of an infectious disease that is strongly influenced by host iron status (6268), and the wisdom of iron supplementation and how its judicious use might best be applied in endemic regions is currently debated (118). Iron overload associated with hereditary hemochromatosis has been reported to confer susceptibility to other infectious pathogens, such as Yersinia enterocolitica and Vibrio vulnificus (102850). Infections are more frequent in thalassemic patients with iron overload induced by frequent blood transfusions (49105). Iron status also appears to strongly influence the course of viral infections (30). In general, iron deficiency confers relative resistance to infection with high iron status promoting the disease state (88). An interesting evolutionary perspective is that iron deficiency may be a protective adaptive response in areas of the world with a higher burden of infectious disease

D vitamini anormal düşük! 
Türk doktorları D vitamin eksikliğini tedavi edemedikleri için ve rezil oldukları için, çareyi D vitaminin Referans aralıklarını düşürmekte bulmuşlar! 
Normalde: 50-100 arası olan aralığı, bu reziller 6.6- 49.9 seviyesinme indirmişler..
Bu sayede de Türkiye de D vitamini eksik olan kimse kalmamış oluyor! 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Eyl 2024 Saat 12:45
Yukarı Dön
Humasli Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Humasli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2024 Saat 15:39
Hocam gerçekten size rast gelmemiş olsaydım yıllardır neler yaşayacaktım bilmiyorum size minnetrarım🙏🏻 5 yıl önce de çocuğuma lösemi olabilir hemen hemotoloji ye gidin demişlerdi. Siz ilaçları ve kan damlasını bırakın dediniz bıraktım çocuk düzeldi. Aynı bu yazıda belirtildiği gibi kızım fazla demir takviyesinden dolayı sürekli ateşli hastalık geçiriyormuş meğer. Bu yıl da sık sık kuru ateşlenmesi ve halsizlik iştahsızlık alerji hepsi bir arada olduğundan kafam rahatlasın diye götürmüştüm ve bu defa da FMF lösemi vs bişey olabilir incelensin dediler. Lösemi deyince çok korktum açıkcası belirtiler onu da gösteriyordu çünkü.Artık sistem öyle kötü durumda ki sonumuz ne olacak bakalım. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.