|
hepatit c |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Dilyafruz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Şub 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 292 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dilyafruz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2024 Saat 19:45 |
Hocam merhaba
Anti HCV pozitiv çıkarsa bagısılık var diye yazmıştınız, Anti HCV negatif çıkarsa hasta değil mi demek ? Arkadaşıöın yeni doğan 40 aylık bebekte anti HCV pozitif çıktı. Annesi hamilelikten önce hepatit c taşıcıyısı olduğu için tedavisi gördü, negatif döndü Oysaki 1.bebegini hastayken dogurdu. 2.ni ise tedavisinden sonra Şuan 2 yaşında, ama annesinin kafasına takıldı, Size sormak istedik Bebek virus taşıyıcısı olabilir mi? ( 1 yaşından i de boynunda ( sol yan tarafında ) beze gözüküyor hiç küçülmüyor., ultrason vs yapmadı, ama hiç küçükmiyor diyor. Hangi testleri yapmasını öneriyor sunuz? hepatit ile ilgili ve beze ile ilgili? Düzenleyen Dilyafruz - 15 Eyl 2024 Saat 22:22 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117900 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- anti-HCV:(+) olması, bebeğin C Hepatit'ine karşı bağışık olduğunu gösterir!!
Hasta olduğu anlamına gelmez. HVC Ab Testi:(+) olması taşıyıcı anlamına gelir. 2- Bağışıklık ve Lenf bezleri konusu artık bıkkınlık getirdi! Nasil olsa kimse anlamıyor.. Eski cevapları okuyup, anlayan anlar. Gerisine yapabileceğim bir şey yok. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Eyl 2024 Saat 09:24 |
|
![]() |
|
Dilyafruz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Şub 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 292 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dilyafruz
Hocam kusura bakmayın yanlış anlaşıldım
Lenf bezleri ile yazdıklarınızı okudum , yani onların buyuklugu vucudunda virüs var diye anlamına geliyor mu ilk defa test yaptıgında 2015te o zaman anti HCV + çıkmış, hastasınız demişler sonra arkadaşım RNA test yapmış taşıyıcısınız demişler. 3-6 ay arasında ilaç ( hap kullandı ), ilaçtan sonra RNA testinde negatif çıkmiş O yüzden aklına takıldı anti HCV pozitiv çıktı ama tedavi gördü . Çocukta ise böyle rakamlar çıkmıştı ✅Anti hcv mikropartikul immun assay meia veya e benzeri 46.3 ✅Asparat aminotransferaz AST 49 Hocam ne tavsiye edersiniz ?Cocuguna HVC. AB testini mi yaptırsın ya da RNA mi? Düzenleyen Dilyafruz - 16 Eyl 2024 Saat 13:15 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117900 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
" anti HCV + çıkmış, hastasınız demişler "
Doğru bilseler şaşardım!! Ben ne dedi isem o.. Eğer onlara inanıyorsaniz, bildiğinizi yapın.
|
|
![]() |
|
Doğa ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şub 2024 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben hocama bu konu hakkında soru sormuştum daha önce henim anti hcv değerim yalancı pozitif çıkmıştı hastanedeki doktorlar hepatit c olduğumu söyleyip korkuttu kadir hocam ise anti hcv testi pozitif olması şu an hastalığı taşıdığınız anlamına gelmez bağışıklık kazanmış da olabilirsiniz şu an o hastalığı taşıyıp taşımadığınızı öğrenmek için hcv rna testi yaptırmalısınız demişti yani anti hcv pozitif çıksa bile hastayız demek değil ki ben 2. Anti hcv testini yaptırdığımda negatif çıkmıştı bu yüzden Hcv Rna yaptırmayı gerek duymadım bazen yalancı pozitif de oluyor
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|