|
Gebelik...sorular.. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
esmanurr ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Nis 2020 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 431 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2024 Saat 05:35 |
Hocam merhaba, 34 yaşında, 59 kilo ve 165 cm boyunda 5 haftalık hamile bir anneyim. Son üç dört gündür "Formda Gebelik" ve hamilelik ile ilgili tüm konuları okudum, aklıma bazı sorular takıldı. Üç gün önce grip oldum; serum, sıcak su ve İlladin pastil kullanarak bu süreci geçirmeye çalışıyorum. 1. Hocam, boğazımda o kadar şiddetli bir ağrı var ki, bazen yırtılırcasına acı hissediyorum. Tantum Verde kullanmayi önermişsiniz diye gördüm ama bu evrede başında hamileliğin Tantum Verde spreyi bu amaçla kullanmamı önerir misiniz, yoksa bu boğaz ağrısı için farklı bir öneriniz var mı? 2. Hocam, İlladin kullanmakla ilgili bir sıkıntı olmadığını anladım, yazılarda devam ediyorum; uygun mudur? 3. Hocam, hamilelikte parasetamol kullanımı ile ilgili otizm riskine dair yazılar paylaştığınızı duydum. Bu durumda gerçekten gerekli bir ağrı kesici olarak ne kullanmalıyım? Örneğin, dış ağrısı veya baş ağrısı gibi durumlarda ne önerirsiniz? 4. D vitamini için henüz test yaptırmadım ama geçen yıl değerim iyiydi. 44.5 mg/l ..Yine bu yıl hiç bakmadan bir ampul kullanabilir miyim? Hamileliğin bu evresinde bir sıkıntı olmaz, değil mi? 5. Hocam, C vitamini ile ilgili dusuncelerinizi biliyorum fazlası idrarla atılır gereksiz diyorsunuz haklisinz .ama son günlerde bulantılarım sebebiyle hiçbir şey yiyemiyorum. Bu gibi zamanlarda en azından meyve yerine C vitamini almanın bir zararı olur mu? Peki, günlük doz ne olmalı? İnternette 1000 mg kullanın diyenler de var, 85-100 mg diyenler de? 6. Hocam, kan değerlerine göre demir kullanmama gerek yok diye yorumladım. Doğrudur, değil mi? Sağlık ocagndaki doktor kullan demişti ama gerek bulmadım ben. 7. Bir de hocam, gebelik öncesi folik asit almadım, suprz gebelik oldu ..folat değerim de çok kötü değil. Gebelikten sonra önermiyorsunuz zaten ama yine kadın doğumcu önerirse diye soruyorum; olurda kullanırsam kullandığım da herhangi bir zararı olur mu? Teşekkür ederim Tahlil sonuçlarım
|
|
![]() |
|
esmanurr ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Nis 2020 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 431 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Birde hocam coldmix de kullanıyorum ama bunun dışında vicksnbaa hep bı iyi gelir çocukluğumdan beri hamilelikte kullanımı ile ilgli dusunceniz nedir ?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118109 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Hgb çok düşük, Demir kullanmanız şart. Bebek için hava hoş!! Ona bir şey olmaz, sizdeki demiri (eksik
olması onun umurunda bile olmaz) sonuna kadar kullanır ve normal doğar, olan size olur. 2- Folik asit bu saatten sonra bir işe yaramaz, eksik olsa da şimdi almanız bir işe yaramaz. Alırsanız da bir zararı olmaz. 3- D vitamini düşük!! Hiç baktırmasanız bile, Her sene 1 ampul Dvit3 kırıp,için. Şimdi bile olabilir. 4- ColdMix, Vicks aynı etkiye sahip, hangisini isterseniz kullanın. Sadece, Vicks YEMEYİN!! 5- Evet, Parasetamollü ilaçlar başta olmak üzere, hiçbir ağrı kesici ilacı ilk 4 ay kullanmayın. 6- İhtiyac olduğunda; İliadin kullanın. Kulak ağrısı olursa, Erişkin spreyi damlalıklı bir şişeye boşaltıp anlattığım şekilde kullanın. 7- Tantum Verde sprey kullanabilirsiniz. Çok merak ediyorsanız, yutmayın fazlasını tükürün.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Eyl 2024 Saat 10:17 |
|
![]() |
|
Tamam hocam teşekkür ederim hgb değerim 12 g/dl normal değerlerin arasında. Diye görmüştüm bu değeri hocam kaç olması lazm ? Demir takvviyesi derken feritin ilacı mi alicam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118109 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
İlk resimdeki; Hb:7.40 kime ait değer??
Hgb: 12 size ait ise aneminiz YOK! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Eyl 2024 Saat 18:36 |
|
![]() |
|
Hocam haklisinz ilk resimde bana ait bn oradaki hb yi hgb olark bilmiyordum .. hba1c değeri altında olunca herlda buda üç aylık ortlama seker ile ilgili bisy zannetmiştim ..hb hgb ile aynı anlama geliyormuş siz yazınca okudum .. ee. ama ucuncu resimde de WBC baslgiginin altın hgb isminde değer yaziryor o zamn hangisi bnm değerim ikiside aynı gün yapılan test ile belli oldu ?yanlış mı olcuyolar ki
Düzenleyen esmanurr - 27 Eyl 2024 Saat 00:34 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
ASLA eski devlet hastanelerine güvenmeyin.
VE ASLA; doktor ve laboratuvarın aynı kuruluşta olduğu müesseselere de güvenmeyin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|