|
Göbek bağı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
alaaddin ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ara 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2024 Saat 08:42 |
Hocam merhaba, bebeğim 14 günlük ve göbek bağı 8. Gün düştü. Sarıydı iltihap kurusun diye rif diye bişey verdiler baticon gibi dediler sürün kurusun dediler, bende sizin yazılarınızda baticon sürün dediğinizi görünce damlattım iki kere. Kanama akıntı yok ama kan pıhtısı ya da yara kabuğu gibi bişey var orda ve düşmüyo. İlk banyosunda havluya yapışmıştı hah tamam temizlendi dedim ama sonra tekrar oldu ve o düşmüyor. Kabuk bağlamış gibi orda resim yükleyemedim ama yara kabuk bağlamış gibi gönek deliğinde. Bişey yapmama gerrk var mı kendi kendine düşer mi ya da doktora götür alsın onu dediler, gitmeme gerek var mı…. Öğrenecek çok şey var hocam hala çok yetersizim nerdeyse tğm mesajlarınızı yıllardır okuyorum ama
Saygılar hocam şimdiden teşekkürler
|
|
![]() |
|
alaaddin ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ara 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bebek vazelini vücuduna sürüyorum hocam çok kuru yumuşatsın diye, göbeğine sürsem o kabuğu yumuşatıp kaldırır mı acaba
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118065 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Göbekteki "kabuğu" ellemeyin.
Düşünce de sadece Batticon sürün. Ayrıca; göbekte "granulom" oluşmuş olabilir. Kabuk düştüğünde bir resmini gönderin.
|
|
![]() |
|
Hocam merhabalar, çok önemsememiştim aslında ama tekrarlayınca sorayım dedim. 16 günlük erkek bebeğimin göbeği düştü üstüne de dört kere banyo yaptırdım. İlk ikisinde göbeğinde kanama yokken son iki yıkamamda göbeğinden, yara kabuğu gibi kabuk var demiştim hani, hafif kanama yapıyor bir ağız mendiliyle yavaşça dokundurup hem kuruluyorum hem kanı siliyorum. Sonra duruyor zaten. Bir şey olmaz duruyorsa deniyor ama size bir danışayım dedim. Teşekkürler hocam 💐
|
|
![]() |
|
Bu arada hocam yazmayı unutmuşum 8. Gün düştü göbeği
16 günlük olunca kalan 8 günde toplam 4kere banyo yaptırdım, ilk ikisinde kanamadı son ikisinde hafif kanama yapıp sonra durdu İki kere anlatmış oldum galiba kusurum olduysa affola İyi akşamlar |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118065 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Göbekli iken bile banyo yapılabilir.
Banyo kısıtlaması Eski çağlarda, "göbek tozu" ve bu toz etrafa saçılmasın diye sarılan gazlı bez nedeni iledir. ZİRA!!! Bu "çıkın" suya girdiğinde, ıslanma sonucunda zor kuruyor ve ceset gibi kokuyordu! Artık; 40 senden beri "göbek mandalı" veya hala bazı ilkel hastanelerde ameliyat ipliği kullanılıyor ve göbeğe Batticon sürülüyor! Bu sebeple, bu şekilde muamele görmüş göbek bağı ile banyo yapmanın bir sakıncası yoktur! Sizde şimdi; hergün banyo yaptırabilirsiniz. Sadece banyo sonunda kurulayın ve alkol (kolonya) sürün. Bu şekilde tekrarladığına göre, "göbek granulomu" oluşmuş olma olasılığı yüksek. Kabuk düştüğünde, göbek çukuruna bir tutam sofra tuzu koyun. Her altını açtığınızda da yenileyin. üstünü kapamaya gerek yoktur. |
|
![]() |
|
Göbek düşmeden banyo yaptırdım hocam mesajlarınızdan biliyorum. Peki hocam öyle yaparım durumu sizd bildiririm, teşekkür ederim cevabınız için
|
|
![]() |
|
Bı gronülom dediğiniz önemli bir şey mi hocam, sağlık ocaklarında yakılıyormuş. biraz araştırmıştım önceki mesajınızda gronülom olabilir dediğiniz için. Sadece tuz ile demek yakmadan da hallolacak bir şey. Valla hocam var olun hep 👏🏻
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|