Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Alerjik urtiker
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Alerjik urtiker

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Aselglz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 49
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aselglz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Alerjik urtiker
    Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2024 Saat 00:13
Hocam merhaba
Kizim 5 yasinda.
Anasinifina yeni basladi
17 gun once ateslendi. 39u gecmedi. Halsizlik ve basim agriyor diyordu.
2 kez calpol verdim. 2 gun surdu atesi. Sonra ki 2 gun halsiz ama normaldi.
5.gun oksuruk basladi balgamli. Yogun sumuk.
Sumuk icin serum ve iliadin basladim.( 5gun 3gun ara verdim +3gun daha kullandim)
Oksuruk 10 gun surdu ve bitti.
Oksuruk bitmeden sinek isirigi gibi sislikler olup kasiniyordu ben sinek zannediyordum stilex vs surdum birkac kez. Sinek degilmis alerjiymis.
Ama oksuruk bittigi an yogun dokuntusu oldu. Kasintili. Farkli farkli yerlede cikip solan. Ozellkle ayak topuk bilek kulak diz eklemli yerlerde. Govdede cikmadi. Yuzde cikmamisti bugun cikti.
Yogun cikmaya basladigi gun 4 gun onceydi zrytec verdim 2.5 ml. Sabaha solmustu ve 1 gun boyunca cikmadi.
Sonra ayaklarda yine basladi hafif hafif cikip kasinip aksam olunca yogun cikti dun ve bugun. Ilac vermemeye direniyordum. Dun gece ilac vermemistim sabaha yogunluk soldu ama yine cikmaya baslamisti. 
Bu gece verdim zrytec yine 2.5ml yuzunde de cikinca.
Alerji uzmanina goturmem gerekir mi? 
Farkli bir sey yemedi herseyimiz oncesiyle cok ayni. 
Enfeksiyon sonrasi dokuntu olabilir diye okudum.
Zrytec vermemde sakinca var mi? Ya da krem vs oneriniz olur mu?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118071
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2024 Saat 08:16
Resim gönderin.
Yukarı Dön
Aselglz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aselglz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2024 Saat 09:08
Suan yok zrytec verdim gece. Hepsi gitmis. 
Onceki cektiklerimi eklemeye calisacagim
Yukarı Dön
Aselglz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aselglz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2024 Saat 09:12
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2024 Saat 09:17
Evet, Allerjik Ürtiker, Zyrtec ile devam edin. 
Yukarı Dön
Aselglz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aselglz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2024 Saat 10:26
Hocam n kadar sure zrytec kullanmak gerekir ve mutlaka kullanilmali mi? 2.5 ml vermistim ilk basladiginda dokuntuler söndürdu ama 1 gun sonra yine cikmisti.
Birde oksuruk vs baslarsa kesmem gerekecek diye algiladim okudugum mesajlardan.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2024 Saat 15:34
Barsakları boşalana kadar verin.
Boşaldıktan sonra da olursa; Barsak solucanı olabilir,onu o zaman konuşuruz.
Yukarı Dön
Aselglz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aselglz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2024 Saat 19:25
Hocam merhaba
Daha once farkli bir baslikta sormustum 15ml 2 hafta arayla andazol verin demistiniz kizima. (5yas 15kg)
Sabahlari hafif hafif karin agrisi icin. 
3 gun ust uste Lam testi ve gaitada parazit baktirmistim temiz cikmisti.  Sizde kil kurdu olsaydi sadece lamda cikar dediniz diger turler testte cikmaz demistiniz.
Bugun 1bucuk olcek andazol verdim. Kil kurdu olmadigina eminim kakada hic gormedim lamda da cikmadi. 
Diger tur parazitler icinde 1 kez 2 hafta araylami vereyim. 
Evde ki herkes icecekti. Benim 2. Dozda olaya dahil olmam tedaviyi aksatirmi?
Gebelik riski icin soruyorum emin olup oyle icerim diye dusundum.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.