|
Klozette kan |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Mamafi ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ara 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 204 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Kas 2024 Saat 21:28 |
Hocam kızım 16 yaşında. Küçüklüğünden beri size de yazarım zaman zaman kabız olur,bazen kanar. Bazen mide ağrısı olur. Karnı ağrır. Şimdi iki gündür karnım ağrıyor diyor. Kahve tüketimi de fazla. Az önce tuvalette kakasını yapmadığı halde kanaması olmuş gaz çıkardım sadece dedi.Makatında acıma olmamış. Küçüklükte de çatlağı olurdu . Görselını de ekledım. Sifonu çekince gıtmedı yapışık bi kanama. Peçeteyle sildim sıcrayanları ,jel yapısı gibi. 2 sene önce LGS stresıyle karın ağrısı oldu ilaçlı mr cekıldı apandisit diye uydurulup ,orda olsa bagırsakta bir şey ,görünürdü diye düşünüyorum . Geçen Nisan ayında tıp fakültesinde tüm tahliller yapıldı. Kan idrar vs. Sadece endoskopi yapılmadı. Bagırsakta ya da midede bi şey olabilir mi hocam tedırgın oldum?
Görsel için özür diliyorum link olarak gönderdim fakat açık resım olarak yüklendı
Düzenleyen Mamafi - 03 Kas 2024 Saat 21:59 |
|
![]() |
|
Mamafi ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ara 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 204 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118859 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Adet görmüş olmasın? Değil ise, bakılması şart. Taze kan olduğu için de; Rektoskopi ve/veya Kolonoskopi şart.
Meckel Divertikülü olabilir.
|
|
![]() |
|
Adet degıl hocam. Günü degıl yani. Hocam 2021 yılında apandisit denildiğinde mr değil ilaçlı tomografı çekilmiş. Size yazmışım. Siz de böyle cevap vermişsiniz. Eski maıllere baktım. Olsa görünürdü diye. Çünkü küçüklüğünden beri bu kadar yoğun olmasa da damla damla olur kanaması.Sizin cevabınız şu:
Anlattıklarınız beni acaba niye hiç şaşırtmadı? Tipik sahtekar doktor davranışları. Bunlara karşı her zaman uyanık olun. Bulgular zaten hiç Apandisit ile uyumlu değil, ayrıca da; ne Anemi var, ne de Antibiyotik gereken bir durum var. Divertikül olsa, US ve Tomografilerde görülürdü! Hiçbir ilaç kullanmayın. Bu tip ağrılar daha ziyede karın adeleleri ile ilgilidir. Aşırı hoplayan-zıplayan, ağır yük kaldıranlarda olur ve kendiliğinden geçerler. Reflor bile gerekmez. Saçmalık. Düzenleyen Mamafi - 03 Kas 2024 Saat 22:55 |
|
![]() |
|
Raporu da bu hocam. Baya geçmişe gittim. Çünkü detaylı tetkik yapılmıştı. Bagırsaklardan da bahsetmiş Karaciğer normal büyüklüktedir. Konturları düzgündür. Parankim dansitesi tabiidir. Parankimal kistik ya da solid kitle lezyonu saptanmamıştır. Safra kesesi normal genişliktedir. İntrahepatik safra yolları ve koledokta dilatasyon saptanmamıştır. Dalak normal büyüklükte olup konturları düzgündür. Parankim dansitesi tabiidir. Pankreas bezi kalınlığı ve dansitesi tabiidir. Her iki börek boyutları ve parankim kalınlığı tabiidir. Pevikalisiyel yapılarda ve üreterlerde dilatasyon saptanmamıştır. Üriner sistemde taş dansitesi izlenmemiştir. Parankimal yer kaplayan lezyon izlenmemiştir. Sürrenal bez lojunda yer kaplayan lezyon izlenmemiştir. Barsak anslarında dilatasyon saptanmamıştır. Batın içinde serbest sıvı izlenmemiştir. Paraaortakaval alanda pataolojik boyutlu lenf bezi saptanmamıştır. Mesane duvar kalınlığı tabiidir. Mesane lümeninde taş ya da patolojik dansite izlenmemiştir. Uterus normal büyüklüktedir. Parankim konturları düzgündür. Apendiks normal kalibrasyon ve yapıda izlenmiştir. Düzenleyen Mamafi - 03 Kas 2024 Saat 23:14 |
|
![]() |
|
esraa35 ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Eyl 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 218 |
Merhaba cok gecmis olsun oncelikle kiziniza,daha once idrar yolu enfeksiyonu gecirdigimde benim bi kez basima gelmisti bu durum.o yuzden yazmak istedim acaba kizinizda da boyle bisey mi var diye.Ama cok yanmisti idrar yaparken,kizinizda var mi yanma sizlama?
|
|
Esraaa
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118859 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
20212'den bu yana, 3 sene geçti, gene de bir gösterin.
|
|
![]() |
|
meckel divertikülü doğumsal bir anomali dıye okuyunca hocam,olsa o zaman da cıkardı diye düşünmüştüm. genel cerraha mı gastroentolojıye mı gıtmelıyız?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|