|
B12 |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Emineaselalp
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Emineaselalp
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: B12Gönderim Zamanı: 03 Kas 2024 Saat 22:52 |
|
Hocam b12 sahtekarlıgı yazınızı okudum 5 yaş 5 aylık oğlumun b12 si 850-900 çıkıyor fazlası vücuttan atılıyor onu da okudum b12 sahtekarlıgı yazınızda normal değerin 1 yaşına kadar 800 1 yaşından sonra 700 e kadar olduğunu okudum kafam karıştı açıklar mısınız rica etsem ☺b12 yüksekliği ile alakalı bi çok hurafe dolanıyor ortalıkta bizim vücuttan fazlası atılmamış mı demek oluyor fazla çıkması
Düzenleyen Emineaselalp - 03 Kas 2024 Saat 22:55 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Kas 2024 Saat 09:15 |
|
B12 bahsi, son zamanların en güzide sahtekarlıklarından biridir. Ne zamanki B12 seviyeleri ölçme imkanı
ortaya çıktı, bu sahtekarlık da şöhret kazandı!! Bu konu çok yeni olduğu için insanlardaki, bilhassa çocuklardaki B 12 seviyeleri hakkında sağlıklı bir bilgi yoktur. Dar bir çevrede yapılan testler sonucunda bu "referans aralıkları" o şekilde yazılmıştır! Zaten çocuklarda bakılması kadar ZIRVA bir şey olamaz. Fazlalığının hiçbir önemi yoktur! Eksikliği de çok ileri yaşlarda; midedeki "Intrensek Faktör"ün salgılanması azaldığı zaman B12 emilemez ve eksikliği sonucu Pernsiyöz anemi ortaya çıkar! Onlarda B12 kullanılır. Günümüzde ise, başı ağrıyana bile B12 iğneleri veriliyor! Sakın Sağlık ile ilgili Türkçe yazıları okumayın. Tamamı sizleri korkutup, doktorlara koşmanız için yazılıyor! İngilizce biliyorsanız, WHO, NIH ve CDC'nin yazılarını okuyun. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|