|
Boğaz ağrısı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
dyg ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şub 2024 Konum: balıkesir Durum: Aktif Değil Puanlar: 101 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Şub 2025 Saat 16:39 |
Hocam merhaba. İzninizle size bazı konularda danışmak istiyorum:
1-Hocam, ateşli ve boğazı ağrıyan çocuğu strep A testi için ne zaman doktora götürelim, yani ateşi evde kaç gün takip edelim hocam? 2-A grubu Streptokok bakterisi için 3 ya da 5 gün içinde antibiyotik kullanılmalıdır diye bir kural var mı? Yani 3 gün ateş takibi yapılsa evde, 4. gün doktora gidilse geç kalınmış olur mu? 3- Evde beklenen 2-3 günlük süre içinde ateş düşerse yine de gidip strep A testi vermeli miyiz, yoksa ateş kendiliğinden düşmüşse strep A değildir diyebilir miyiz? Hocam, her geçen engin bilgilerinize hayran oluyorum, forumu okurken. Size bir kez daha teşekkür etmek istiyorum, iyi ki varsınız. 🌸
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119003 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yok!!!!
Milyon kere anlatsam, caresi YOK!!! 1- Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas olacak. Bazen beraberinde ; bulanti ve kusma da olabilir. 2- Oyle 2 veya 3 gun BEKLENMEZ!! Yukardaki arazlara bakilir.... Zaten ilk doz antibiyotik ile (ne cins olursa olsun) 12 saatte iyilesir. Onemli olan tekrar 1 ay sure ile Streptokok almamasidir. O yuzden Deposilin6-3-3 igresi uygulanir. 3- Beklenirse, vucut zaten antikor olusturmus demektir, bu saatten sonra en azinda 1 ay sure ile tekrar Streptokok almamasi cok onemlidir. Olusan antikorlar ayni hatanin defalarca tekrarlanmasi sonucunda, anormal seviyelere cikar ve bu antikorlar mikrop zannederek, kalp veya bobrek zarlarina zarar verirler! yoksa bakterinin kendisi bir hasar yapamaz. 40 seneden beri bu mekenizmalari Turk Tip Fakulteleri anlayamadi, halk anlayamiyormus, normaldir!! Streptokok bakterisine; "beta virusu" diyerek egitim veren, Tip Fakultelerinden ne beklenir? Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Şub 2025 Saat 19:49 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|