Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kan sonuclari hk.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kan sonuclari hk.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Jasmined Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 319
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Jasmined Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kan sonuclari hk.
    Gönderim Zamanı: 23 May 2025 Saat 22:08
Hocam merhaba

35 yasinda kadinim. Normal boy ve kilodayim. (170 cm 63 kg)
6 aylik bebegim var, sadece anne sütü alıyor. 
13 Nisan tarihinde 1 ampul d vitamini ictim.2 gün önce Devlet hastanesinde kadin doguma gittim.
Ve muayene sonrasi kan tahlili istedi. Kan tahlili sonucumda tsh degerim cok yüksek cikti.

20 Mayis 2025 sonucum:
TSH 7.15 (0.27 - 4.8mIU/L)
Vitamin D 33
Onceki cevaplarinizi okudugumda T3 ve T4 degerlerini sormussunuz. Bende T3 ve T4 bakilmamis. 

En son 22 Agustos 2024.te bakilmis.
T3: 2.79 (2.3- 4.2)
T4: 1.08 (0.89-1.76)

8 Mayis 2024 kan sonucumda ise;
Anti TGAnti Tiroglobulin Antikor: 198 (<115)
Anti TPOAnti Tiroid Peroksidaz:87.50 (<34)

Bu 2 degerim cok yüksek gelmisti. Ama gecen yil bu zamanlarda hamile oldugum icin, ilac kullanmadim endokrine gitmedim. Dogum sonrasi yeni duzene alismaya calisirken ancak baktirabildim. 
Tavsiyeniz bana ne olur? Endokrine gidecegim ama sizin fikirlerinizde cok onemli. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120100
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2025 Saat 09:34
TSH yüksek olması; Hipotiroidi olduğunu, yani Tiroid bezinin az çalıştığını gösterir. 
Endokrin doktorunun görmesi gerekir. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.