Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 1 yaşından sonra beslenme ile ilgili
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum1 yaşından sonra beslenme ile ilgili

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
GariM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 37
Mesajın Direkt Linki Konu: 1 yaşından sonra beslenme ile ilgili
    Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2008 Saat 13:29
Sayın Tuğcu sizi aramızda görmek çok güzel, değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz.
Size danışmak istediğim oğlumun beslenmesi konusu.
Oğlum 12,5 aylık 78cm ve 10,5 kg. Son 1 aydır iştahı azaldı, eskiye nazaran da az kilo alıyor (ayda 200-300gr alıyor).Özellikle son 15 gündür ısıtılmayan gıdaları(yoğurt-meyve ) yemek istemedi,alsa da öğürdü.Zorlamadım.Biraz ara verdik 2 gündür tekrar başlıyoruz yavaş yavaş..Bu konudaki fikrinizi de almak isterim.
Artık herşeyi yedirebileceğimi öğrendim sizden.Değişik yemekler yapıp yedirmeye başladım.Olumlu da tepki veriyor.
Sorularım şunlar:
-Sütü günlük pastörize alıyoruz(cam şişede satılanlardan) Onu da kaynatıp mı içirmeliyim?Yoksa kaynatmamak mı gerek?
-8 tane dişi var.4altta 4 üstte, ne kadar ezilmiş yedireyim?Kendisi, yiyecekleri (salatalık,meyve gibi) ısırıp koparıyor ve genellikle yutuyor ama yine de tedirgin oluyorum.Yemekleri de çatalla hafif ezip veriyorum.Artık ezmesem mi?
-Şu an mevsiminde olan sebze meyveleri püre haline getirip derin dondurucuya koysak ve kışın bunları ona sunsak sizce doğru olur mu?En azından domatesi, yemekler için mesela.Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
-Forumdaki cevaplarınızdan herşeyi yedirebileceğimi öğrendim.Acaba hiç istisna var mı?Katkı maddeli gıdalar hariç.
Şimdiden teşekkür ederim .
Saygılar...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119586
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2008 Saat 14:45
12.5 aylık en az 74cm. boy ve 9.8 kg. olmalı.78cm. boya 10.5 kg. ağırlık orantılı16.5 aylığa uyar.Çocuklar büyüdükçe aldıkları ağırlık azalır, normaldir.
Günlük sütü kutuda olanlarından da alabilirsiniz.Şişe şart değil.Zira her yerde bulunmuyor.Kaynatmaya gerek yoktur. Eğer bir kısmını kullandı iseniz, kalanı bir taşım kaynatıp, ömrünü 1 gün daha uzatabilirsiniz.
Diş sayısı normal, hiç dişi olmayabilirdi de.Ezilme şekli ve derecesi çocuğun tepkilerine göre ayarlanır, hiçbir çocuk başka çocuğa benzemez.Kardeşler bile.
Derin dondurucu ve mikrodalganın bir zararı yoktur. Sadece bizim memlekette bir adet vardır, yeni ne gelirse "kanser yapar" diye kulp takılır, aldırmayın.
İllaki istisna istiyorsanız, turşu, suchi, çiğ köfte yiyemez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.