Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - fosfor yükseliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumfosfor yükseliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
deryalım Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 51
Mesajın Direkt Linki Konu: fosfor yükseliği
    Gönderim Zamanı: 24 Ara 2010 Saat 11:42
merhaba doktor bey oglumda kuru öksürük kulak akıntısı üzerine bütün tahlıllerını yaptırdım. acil serviste hemşire oldugum için doktor bey hastane enfeksıyonu olabılecıgını söyledı ama fosfor 2 kat fazla normale göre kemık yapısının güçsüz oldugunu söyledı oglum  hergun 500.. süt içiyor boyuda 21 aylık olmasını ragmen üst sınırda hemoglebını 13.4 WBC si 16 kalsıyumuda normal fosfor fazlalıgı için ne yapabılırım bırde doktor muayene ettıgınde oglumun aglarken dudakları morardı ekg cektırmemı tavsıye ettı o an cok agladıgı ıcın baska zaman cektır dedı sizce ekg ıle ne sorunu olabılır morarmamın oksıjen yetersızlıgı sonucu oldugunu bılıyorum ve ogluma peditus sekrol surup yazdı bu ilaçları kullanmalıyım şimdiden ılgınıze tesekkurler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117988
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2010 Saat 12:41
Değerleri bana yazabilirmisiniz.. Ne kadar yüksek bir görelim. Her iki şurubu da kullanmayın, başınıza iş açılacak..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Ara 2010 Saat 12:42
Yukarı Dön
deryalım Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2010 Saat 23:13
wbc:16.2
plt:480
neu%:18.4
lym:11.3
lym%:69.9
mono:1.04
eos:0.446
baso:0.42
baso%:2.6
bunlar normal olmayan dıger tahlıller şöyle
ast:42(doktor antıbıyotık cok kullanmankan karacıger enzımı yükselmiş dedi ama ben ogluma hiç antıbıyotık kullanmadım)
kalsıum:10.60
fosfor:6.2
sodyum:137.30
potasyum:4.88
klor:107.8
crp:0.3
LDH:196.00 sonuclar böyle doktor bey aglarkende dudaklardan cok tam bıyık bölgesı morarıyo pekı Allah korusun kalbı delık olsa ultrasonda gebelıkte bellı olmazmıydı gercekten panik oldum birde akcıgerler temız dedıgı halde neden sekrol yazdı anlamadım extradan devit ampul verdi şimdiden tesekkurler

Düzenleyen deryalım - 24 Ara 2010 Saat 23:16
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2010 Saat 12:48
1-3 yaş arasında Fosfor değeri: 3.8-6.5 mg/dl. dir .... Ben bir anormallik göremedim..SI Sistemine göre değerlendirdi ise, bu değerler: 1.25-2.10 mmol/L dir... Eğer, Fosfor değeri; mg/dl ise, normal, doktorunuz dikkat etmedi demektir. Yok, mmol/L is, onu konuşuruz. ( Not: SI = System International)  
Yukarı Dön
deryalım Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2010 Saat 00:01
mg/dl biriminden bakılmıs hocam ama galıba yetişkin gibi göze al  dıkınormal degerler 2.7_4.5 görünüyo sorun olmamasına sevındım pekı bu bıyık bölgesı aglarken morarma hakkında ne düşünüyosunuz kalpte bı sorun olsa delik gibi gebelıkte ultrasonda bellı olmazmıydı şimdiden tesekkurler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2010 Saat 14:03
Açık tenli bir çocuk ise bu çok sık rastlanan bir durumdur. 21 aylık çocukta eğer kalpte bir şey olsa idi doktorunuzun dinleme ile teşhis koymuş olması gerekirdi.  
Yukarı Dön
deryalım Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2010 Saat 15:20

Smileoglum beyaz tenlı doktor bey cok tesekkurler içimi rahatlattınız

Yukarı Dön
azyeb Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 95
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2010 Saat 17:26

Merhaba Kadir Bey,sormak istediğim buradaki WBC değeri 16.2 AB kullanımı ile ilgili birşey yazmamışsınız.kızımın WBC değeri 16.1 idi ve AB kullanın demiştiniz.zaten şöyle bir sorum olacaktı AB gereken durumda AB kullanmadan hastalığı atlatabilir miyiz yoksa kullanmak şart mı?11 aylık olana kadar 4 kere kullandık ne yazık ki.diğer teşhisler ne kadar doğruydu bilmiyorum ama en çok üzüldüğüm,yazın ortasında kulaklarında ve boğazında kızarıklık var diye kullandığım oldu.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.