Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gaitada kan
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGaitada kan

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fundapdr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 43
Mesajın Direkt Linki Konu: Gaitada kan
    Gönderim Zamanı: 25 Ara 2013 Saat 01:46
hocam,5ay 5 günlük bir oğlum var.( kilo 7.8 boy 65cm)son 3 hafta içerisinde 2 kez kakasında kılcal damar şeklinde kan gördüm.tahlil için doktora götürmedim,bebeğin gereksiz yere delik deşik edileceğinden korktum.gayet neşeli ve bir problemi yok şükür;içimi rahatlatmak için soruyorum hocam: bildiğim kadarıyla kakada kanın muhtelif sebepleri var,enfeksiyon,alerji,anüste çatlak..eğer süt ya da başka besin alerjisi olsa,sürekli kanamaz mı?(herhangi bir diyet yapmıyorum çünkü)enfeksiyon olsa,bebek herhangi bir tepki vermez mi?son ihtimal çatlak,o konu hakkında hiçbir fikrim yok,sadece pişik kremi kullanıyorum(desitin).sizce hangi noktada doktora götürmeliyim?bir kez daha tekrarlarsa mı yoksa başka bir koşulda mı?çok teşekkür ederim şimdiden.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2013 Saat 18:43
Sizin saydiginiz; " muhtelif sebeblerin" hepsinde, ya genel durum bozuktur, hastalik hali vardir, yada kanama devamli ve daha fazla olur.
Sizinkisi asiri fazla yediginde olan bir durumdur..
Zaten;700gram fazlasinin da olmasi bunu gosteriyor. Hastalik olsa, degil kilo fazlasi, normal kilosunu bile tutturamaz.
Isterseniz hastanelere bir gidin... Gidin de gorun, simdiki doktorlarin, nasil; "Yamyam" olduklarini..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Ara 2013 Saat 18:43
Yukarı Dön
fundapdr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2013 Saat 01:06
Çok sağolun hocam.
Yukarı Dön
fundapdr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2013 Saat 01:20
hocam bir sorum daha olucak,çevremdeki her büyük! Ek gıdaya başla,sonradan çok sıkıntı çekeceksin diyor.ben şu an için sütümün yettiğini düşünüyorum.eğer bu ay için 5-6 ay arasında 600 gr.dan az alırsa mı başlayayım? Yoksa yavaştan yemekleri tattırayım mı?bu geçiş sürecinin kesin bir zamanı var mıdır?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2013 Saat 03:34
Tabii canim. Etrafin butun derdi, sen ek gida vererek yolu hele bir ac, bak gor ondan sonra onlar cocuga neler tikacaklar..
Bu kuru-gurultulere pabuc birakma. Benim annelerim arasinda tek basina anne sutunu ;2 sene veren 6 anne var. Hepside cocuklarini mukemmel buyuttuler. Tabii o sacma-sapan; "Sebze corbalari" soytariligina da hic girmediklerinden, 6 aydan sonrada cok sik doktora gitme ihtiyaclari da olmadi... Oburkuler; her ay, yok "maydanoz ilave edilecek" yok, "kabak baslanacak" diye doktorlara avuclar dolusu paralar doktuler. Enayiliklerine doymasinlar..
Yukarı Dön
fundapdr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2014 Saat 01:20
Hocam merhabalar; kaç gündür siteyi hatmediyorum.sorulara verdiğiniz cevaplardan ve makalelerinizden çok şey öğrendim,iyiki varsınız.aklıma birşey takıldı hocam:daha bir aylıkken oğlumun yanaklarında pütürlenme,kızarıklık ve kaşıntı vardı.bir gün banyosunda vücuduna ilk kez bebe sabunu uyguladım,ertesi gün vücudunda ( karnı ve göğsü) döküntüler oldu.doktorumuza sorduğumda astofen diye bir ilaç yazdı,bebeğin atopik dermatit dedi.ilacı kullanmadım.,içim rahat etmedi sadece bebeğimi nemli tutmaya dikkat ettim ,ikinci kez doktora gittiğimizde doktora nemlendiricinin iyi geldiğini söylediğimde "ilaç iyi gelmiştir" dedi.ben de hocam ilaçta astım vs,yazıyor,bu ilacı tam olarak niye verdiniz dedim"içeriden tedavi edecek "dedi" asıl noktaya sonunda geliyorum: hocam ben yazılanlar(forumda) ışığında bu doktora güvenmiyorum .bir aylık bebeğe astofen verilir mi,erken mi hüküm veriyorum.??? Aklım karıştı...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2014 Saat 03:13
Daha durun, bunlar bir seymi!!!... Bu NAMUSSUZLARIN cogu, yedikleri haltlarin farkindalar ve bu tur ilaclari; "cay kasigi" ile verdiriyorlar.. TIP literaturunde; "Cay kasigi" Ingilizlerin kullandigi ve bizdeki "Tatli kasigina" tekabul eden, ve DAIMA; 5ml alan kasiklardir. Buna mukabil, bizdeki "Cay kasiklari" 1ml bile almazlar..
BU SEBEPLE: Cay kasigi ile verilen bu ilaclar, birakin, zararli olmayi, hic etki bile etmezler..
AMA BENIM KORKUM; Arkadan gelen salaklarin, bunu anlamayip, "-Herkez veriyor, bende vereyim-" zihniyeti ile, bu ilaclari "olcek ile" (5ml) vermeleridir..
Bu sebeple, hem cay kasigi ile ilaclari verip, hemde "-Bir zarari olmadi, cok cabuk duzeldi-" diyen enayilerin, esasinda, hic ilac vermediklerinden cocugun cabuk duzeldigini, o ilaclara bosuna para doktuleri artik ogrenmeleri lazim.. Burada butun gaye, bu ilaclari yazip, ilac firmalarindan "promosyon" kazanmaktir.. Sadece bu sebeple, her oksuren hastaya, yasina bakilmaksizin, Ventolin (Astafen) yazan, ASSAGILIK, SAHTEKAR doktorlara itibar etmeyin..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Oca 2014 Saat 03:16
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.