Merhaba Kadir Bey, kızım 9,5 aylık 9800 gr ve 70 cm. Size daha önce yüzündeki ürtikere benzeyen ve geçmeyen kızartılarla ilgili yazmıştım. Yoğurt verdiğimde yüzünün kızardığını eklemiştim. Siz de evde mayaladığım yoğurdu vermemi tavsiye etmiştiniz.
Yaklaşık üç hafta boyunca hem ben hem bebeğim süt ve süt ürünleri diyeti uyguladık ve cildindeki problemler düzeldi. İki haftadır diyet yapmıyoruz. Evde mayaladığım yoğurttan gün aşırı kızıma veriyorum. Yoğurdun değdiği yerler yine kızarıyor. Ama bir saat içinde geçiyor. Asıl problemimiz iki gündür bizi geceleri uyutmayan, gündüzleri de huzursuz eden gaz. Özellikle gece yatınca karnından resmen bağırtılar geliyor. Bacaklarını geriyor, yılan gibi kıvrılıp duruyor. Bir türlü gaz çıkaramıyor, çok geğiriyor ama alttan gazı çok zor çıkıyor. Kakası macun kıvamında , sarı, az az yapıyor. Makat çevresi kızardı. İki gündür de hırıltı başladı. Serum fiz damlatıyorum ama açılmadı. Bütün bu belirtiler neyi gösterir Kadir Bey? Ne yapmalıyım? Suçlu süt mü?
Şimdiden sağ olun...... İyi ki varsınız...