Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gaz & Karın Ağrısı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gaz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGaz

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
neslimovie Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 26 Ağu 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119
Mesajın Direkt Linki Konu: Gaz
    Gönderim Zamanı: 17 Mar 2013 Saat 23:52
Merhaba Kadir Bey, kızım 9,5 aylık 9800 gr ve 70 cm. Size daha önce yüzündeki ürtikere benzeyen ve geçmeyen kızartılarla ilgili yazmıştım. Yoğurt verdiğimde yüzünün kızardığını eklemiştim. Siz de evde mayaladığım yoğurdu vermemi tavsiye etmiştiniz.
Yaklaşık üç hafta boyunca hem ben hem bebeğim süt ve süt ürünleri diyeti uyguladık ve cildindeki problemler düzeldi. İki haftadır diyet yapmıyoruz. Evde mayaladığım yoğurttan gün aşırı kızıma veriyorum. Yoğurdun değdiği yerler yine kızarıyor. Ama bir saat içinde geçiyor. Asıl problemimiz iki gündür bizi geceleri uyutmayan, gündüzleri de huzursuz eden gaz. Özellikle gece yatınca karnından resmen bağırtılar geliyor. Bacaklarını geriyor, yılan gibi kıvrılıp duruyor. Bir türlü gaz çıkaramıyor, çok geğiriyor ama alttan gazı çok zor çıkıyor. Kakası macun kıvamında , sarı, az az yapıyor. Makat çevresi kızardı. İki gündür de hırıltı başladı. Serum fiz damlatıyorum ama açılmadı. Bütün bu belirtiler neyi gösterir Kadir Bey? Ne yapmalıyım? Suçlu süt mü? 
Şimdiden sağ olun...... İyi ki varsınız...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117966
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2013 Saat 04:56
Kesinlikle "Sut Allerjisi" var... Eger, Keci sutu de benzer rahatsizliklar yaparsa, Soya sutu veya Protein hidrolizat sutlerden vermeniz icap eder.
Yukarı Dön
neslimovie Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 26 Ağu 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2013 Saat 15:42
Peki Kadir Bey, ben de emzirdiğim sürece süt ve süt ürünleri diyeti yapmalı mıyım? Confused
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117966
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2013 Saat 18:26
Bu konu biraz saibeli... Bazi durumlarda gerekebiliyor, bunuda deneyerek ogrenecegiz... Verin, benzer arazlari gorursek, size de diyet uygulanabilir.
Yukarı Dön
neslimovie Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 26 Ağu 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2013 Saat 00:18
Merhaba Kadir Bey,
Aynı konunun devamı olduğu için başka başlık açmadım. Aylık kontrolünde kızımdan kan alındı ve süt alerjisine de bakıldı. Henüz doktoru görmedi sonucu. Sonuç 0,35. Siz her zaman iki yaş altında alerji testlerine güvenmememizi söylüyorsunuz. Yukarıda yazdıklarımla birlikte bu sonucu da paylaşayım istedim sizinle. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Ben süt ve süt ürünleri diyeti yapmıyorum. Kızıma vermiyorum ama. Bu alerji varsa kalıcı bir hale getirmekten korkuyorum ya da başka bir sıkıntılı durum ortaya çıkartmaktan. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117966
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2013 Saat 00:27
Sacma sapan isler... Teste ne gerek var!! Verirsiniz sutu, dokunuyorsa, vardir bir problem, sutu vermezsiniz, dokunmuyorsa, zaten tartisilacak bir konu yok demektir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.