|
gebelikte hgb yuksekligi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zelalim ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 May 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 237 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Haz 2020 Saat 16:02 |
hocam merhaba, 38 yasindayim, 5 haftalik hamile oldugumu ogrendim.saglik ocaginda yapilan kan tahlili sonucuma gore hgb:15.70 cikmis hocam. daha once kasim ayinda bogaz agrisi icin yapilan tahlilimde 16.30 cikmisti, demir ilaci icmemem icin uyarmistiniz. bildigim herhangi bir kronik hastaligim ve sikayetim yok, ama 10 kg. kadar kilo fazlam var. ilk gebeligimde hgb normal sinirlardaydi ama simdi neden boyle cikiyor anlamiyorum. gebeligim boyunca demir ilaci kullanmamaliyim sanirim, ama bu yuksekligin gebelikte bebek icin bir zarari var mi hocam? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119098 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
MCH ve MCHC degerleri normal, bir sey yapmayin; sadece Demir ilaci kullanmayin.
Devam ederse, "Polisitemia Vera" bakilmasi gerekir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Haz 2020 Saat 19:39 |
|
![]() |
|
zelalim ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 May 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 237 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam tekrar merhaba, bugun muayene icin kadin dogum dr. una gittim, kese gorundu, 10 gun sonra tekrar cagirdi. saglik ocaginda yapilan diger tahlillerin de sonuclari cikmisti. hgb yuksekligi ve bun dusuklugu pek rastlanan bir durum degil, risk grubunda olabilirsin, ileri zamanlarda takibin icin belki bir arastirma hastanesine yonlendirebilirim seni dedi. internetten baktigimda felaket senaryolari var, hocam alaniniz degil biliyorum, neyim var belli degil ama en azindan bebek icin riskli bir durumum var mi degerlendirebilir misiniz? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119098 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hepatit B ve A asilariniz YOK, veya yanlis yapildigindan tutmamis olabilir, tekrarlari gerekir.
Omuz adelesine ve ADELE icine yapilacak... DERI ALTINA DEGIL!!!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|