|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
meraal ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Kas 2015 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Kas 2015 Saat 08:25 |
Merhaba hocam .. Sabaha kadar uyumamış bi anne olarak elimde bulunan ilaçlar ile bilgi ararken rastladım size .. Oğlum 20 aylık ilaçlardan hoşlanmayan her tiksirdiginda nane limon kaynatıp veren bir anneye karşın her öksürük de doktora kosan bi babası var .. Bu nedenle hic istemesem de bol bol antibiyotik kullandık 20 aylık ömrunde.. Kızım da hic kullanmadım doktor verdiyse antibiyotiği ben direk çöpe attım ve o kolay kolay hasta olmuyor .. Neyse çok uzattım kusura bakmayın oğlum yaklaşık 1 aydır ara ara yenileyen öksürük ile boğuşuyor antibiyotik kullandık geçti ancak 15 gün sonra dun yeniledi kütür kütür derler ya iste öyle öksürüyor önceki gün su gibi burnu akıyordu bugün kıvam almış burun akıntısı .. Hırıltılı nefes alisi var emerken burnu tikandigindan huzursuzluk yapıyor .. Daha önce bronşit teşhisi konuldu evimde buhar makinası var ve dipnot bende bronşit geçirmiş bir anneyim üstelik en ağırından ancak babacığımin andız pekmezleri sayesinde kalmadı bende şükür.. Esim ise giderken muhakkak doktora götür diye çıktı evden sizce ne yapmalıyım doktora gidip vereceği antibiyotiği mu kullanayim evde bal limon nane limon mu yapayım .. Değerli vaktinizden 15 dk çaldığım için kusuruma bakmayın ,cevabınız için şimdiden çok teşekkürler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118272 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cok az bilgi var...
Ates kac gundur var? Halen atesi varmi? Atesten kac gun sonra oksuruk basladi? Gece-gunduz oksurukleri farkli mi? |
|
![]() |
|
meraal ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Kas 2015 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ateş yok hocam gündüzleri iyi aksam ve gece artıyor öksürük ve huzursuzluğu ..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118272 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Atesi olmayan bir cocukta, antibiyotigin, LAFI BILE EDILMEZ!!!
Basit bir Grip geciriyor, 2-3 hafta surecek. Sadece benim anlattiklarimi uygulayin.. Turk cocuk doktorlari; ya Antibiyotik verirler, yada Bronsit olmus derler.. Baska bir halt bilmezler. |
|
![]() |
|
nezihac ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kas 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
Merhaba, Kadir bey,
Bugün araştırma yaparken rastladım yazınıza. Oğlumun 1,5 haftadır hafiften şiddetliye doğru bir öksürüğü var. Öyleki geceleri artık uyku yok gibi ciğerlerden geliyor sanki öksürük.2 gün önce belki keser öksürüğü diye gece Bricanyl Ekspektoran verdim.biraz uyudu rahat. bugün doktora götürdük.öksürüğün ilerlediğini ciğerlerinden geldiğini söyledi ve hava verdirdi. bu hava denılen şeyin içinde neler oldugunu sordum.. ventolin ve nefes açıcı oldugunu söylediler. doktora öksürüğün giderilmesi için 3 gün iğne verdi.Bricanyl Ekspektoran kullanmaya devam et dedi. ne denli bilmiyorum ama arastırmalarıma göre kuru öksürük oldugunda Bricanyl Ekspektoran kullanılıyor. öksürük daha derinden geliyor ise ventolin kullanılıyor. kararsız kaldım. sizce ne yapmalıyım. Ateş 37 gecmıyor. Yeme içmede sorunumuz yok. gün içinde gayet rahat ve hareketli. Değerli cevabınız için şimdiden teşekkürler. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix'den baska bir sey kullanmayin.
Gerek Ventolin, gerek Bricanyl bronslarda acilma yaptigindan, Gripler esnasinda viruslerin asagi inmesine mani olmak icin daralan bronslarda acilir ve Grip esnasinda, Akciger problemleri olur. Sahtekarligi 3 safhasini iyi ogrenin... Bu uygulanan, "Sahtekarligin:1.Safhasi"ndan sonra, cocukta hiriltilar baslayacak ve Sahtekarligin:2.Safhasi; cocuga, Nasonex, Flixotide gibi kortizonlu spreyler verilecek..Gene Kortizon etkisi ile 1 hafta-10 gun oyalanirsiniz ve is iyice cigrindan ciktiginda; Sahtekarligin:3.Safhasi olarak, kendinizi Hastanelerde, "Hava alirken" bulursunuz. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Kas 2015 Saat 18:25 |
|
![]() |
|
Çok tesekkur ediyorum hocam .. Dediklerinizi uygulayacağım ..
|
|
![]() |
|
nezihac ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kas 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
Cok tesekkurler. Bize igne vermislerdi hocam bunlari yaptirsammi kararsiz kaldim.dun aksam yarim limon suyu cok az ılık suya koydum bir tatli kasigida bal. Hergece oksurukten uyuyamayan cocuk birkez olsun kalkmadi uyanmadi.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|