Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - geçmeyen öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgeçmeyen öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meraal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meraal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: geçmeyen öksürük
    Gönderim Zamanı: 17 Kas 2015 Saat 08:25
Merhaba hocam .. Sabaha kadar uyumamış bi anne olarak elimde bulunan ilaçlar ile bilgi ararken rastladım size .. Oğlum 20 aylık ilaçlardan hoşlanmayan her tiksirdiginda nane limon kaynatıp veren bir anneye karşın her öksürük de doktora kosan bi babası var .. Bu nedenle hic istemesem de bol bol antibiyotik kullandık 20 aylık ömrunde.. Kızım da hic kullanmadım doktor verdiyse antibiyotiği ben direk çöpe attım ve o kolay kolay hasta olmuyor .. Neyse çok uzattım kusura bakmayın oğlum yaklaşık 1 aydır ara ara yenileyen öksürük ile boğuşuyor antibiyotik kullandık geçti ancak 15 gün sonra dun yeniledi kütür kütür derler ya iste öyle öksürüyor önceki gün su gibi burnu akıyordu bugün kıvam almış burun akıntısı .. Hırıltılı nefes alisi var emerken burnu tikandigindan huzursuzluk yapıyor .. Daha önce bronşit teşhisi konuldu evimde buhar makinası var ve dipnot bende bronşit geçirmiş bir anneyim üstelik en ağırından  ancak babacığımin andız pekmezleri sayesinde kalmadı bende şükür.. Esim ise giderken muhakkak doktora götür diye çıktı evden sizce ne yapmalıyım doktora gidip vereceği antibiyotiği mu kullanayim evde bal limon nane limon mu yapayım .. Değerli vaktinizden 15 dk çaldığım için kusuruma bakmayın ,cevabınız için şimdiden çok teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118272
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kas 2015 Saat 17:05
Cok az bilgi var...
Ates kac gundur var? Halen atesi varmi? Atesten kac gun sonra oksuruk basladi? Gece-gunduz oksurukleri farkli mi?
Yukarı Dön
meraal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meraal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kas 2015 Saat 21:10
Ateş yok hocam gündüzleri iyi aksam ve gece artıyor öksürük ve huzursuzluğu ..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2015 Saat 02:40
Atesi olmayan bir cocukta, antibiyotigin, LAFI BILE EDILMEZ!!!
Basit bir Grip geciriyor, 2-3 hafta surecek.
Sadece benim anlattiklarimi uygulayin..
Turk cocuk doktorlari; ya Antibiyotik verirler, yada Bronsit olmus derler.. Baska bir halt bilmezler.
Yukarı Dön
nezihac Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nezihac Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2015 Saat 14:35
Merhaba, Kadir  bey,

Bugün araştırma  yaparken rastladım  yazınıza. 

Oğlumun 1,5 haftadır  hafiften şiddetliye  doğru  bir öksürüğü var. Öyleki geceleri artık  uyku  yok gibi  ciğerlerden  geliyor sanki  öksürük.2 gün önce  belki keser öksürüğü diye gece Bricanyl Ekspektoran verdim.biraz  uyudu rahat.

bugün doktora  götürdük.öksürüğün  ilerlediğini ciğerlerinden geldiğini söyledi ve  hava verdirdi.
 bu  hava denılen şeyin  içinde  neler oldugunu sordum.. ventolin  ve  nefes açıcı  oldugunu söylediler.

doktora öksürüğün giderilmesi için  3 gün  iğne  verdi.Bricanyl Ekspektoran  kullanmaya devam et dedi.

ne  denli bilmiyorum ama  arastırmalarıma  göre kuru öksürük  oldugunda Bricanyl Ekspektoran  kullanılıyor. öksürük daha  derinden  geliyor ise  ventolin  kullanılıyor. kararsız kaldım. sizce  ne  yapmalıyım.

Ateş 37 gecmıyor.
Yeme  içmede  sorunumuz  yok.
gün  içinde  gayet rahat  ve  hareketli.

Değerli cevabınız  için şimdiden  teşekkürler.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2015 Saat 18:18
Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix'den baska bir sey kullanmayin.
Gerek Ventolin, gerek Bricanyl bronslarda acilma yaptigindan, Gripler esnasinda viruslerin asagi inmesine mani olmak icin daralan bronslarda acilir ve Grip esnasinda, Akciger problemleri olur.
Sahtekarligi 3 safhasini iyi ogrenin...
Bu uygulanan, "Sahtekarligin:1.Safhasi"ndan sonra, cocukta hiriltilar baslayacak ve
Sahtekarligin:2.Safhasi; cocuga, Nasonex, Flixotide gibi kortizonlu spreyler verilecek..Gene Kortizon etkisi ile 1 hafta-10 gun oyalanirsiniz ve is iyice cigrindan ciktiginda;
Sahtekarligin:3.Safhasi olarak, kendinizi Hastanelerde, "Hava alirken" bulursunuz.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Kas 2015 Saat 18:25
Yukarı Dön
meraal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meraal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2015 Saat 22:09
Çok tesekkur ediyorum hocam .. Dediklerinizi uygulayacağım ..
Yukarı Dön
nezihac Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nezihac Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2015 Saat 17:46
Cok tesekkurler. Bize igne vermislerdi hocam bunlari yaptirsammi kararsiz kaldim.dun aksam yarim limon suyu cok az ılık suya koydum bir tatli   kasigida bal. Hergece oksurukten uyuyamayan cocuk birkez olsun kalkmadi uyanmadi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.