|
Gelişim geriliği şüphesi??? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
umayse ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mar 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Nis 2018 Saat 02:35 |
Hocam merhaba,sizi yeni tanıdım ve her makalenizi cevabınızı şaşkınlıkla bazen de üzüntüyle okuyorum pişmanlıkla okuyorum kendi adıma geçmişte yaptığım yanlışlar adına..
ama her okuduğumu not tutuyor arşivliyorum hocam, 8 aylık oğlum 3.070 gr ve 50 cm baş çevresi 35,5 cm doğdu,iki aylıkken yaşadığımız zatürre( hatta zatürre başlangıcı,şimdi sizden öğrenince ne kadar saçma geliyor ) sıkıntısından sonra kilo alımı hep az oldu,4 aylıkken kilosunu ikiye katladı ama hep sınırda kilo aldu 300,400 gr gibi,dr mama önerdi ama ben vermedim ve k gıdaya 6.ay sonunda geçtik, hep iştahsız bir bebekti ve ek gıdayı da çok zor yediriyorum ama ilkkez bu ay 600 gr almış ve 7.600 gr olmuş kilosu,boyu 1 cm uzamış ve 71 cm olmuş baş çevresi artmamış(ben evde takip ediyorum ölçüme buna göre yarım cm artmış ve 44 cm,dra göre 43,5 bu sonuçlara göre dr yaşadığımız yer olan ankarada hacettepe veya gaziye gelişim geriliği açısından görünmemizi önerdi sevk etti bu arada 5.ayda bıngıldağımız kapandı baş çevresi takibindeydi bunun için mi dr beğenmiyor ölçümleri bilemedim sizin görüşleriniz bize yön verecek,teşekkürler şimdiden Düzenleyen umayse - 10 Nis 2018 Saat 02:39 |
|
![]() |
|
umayse ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mar 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
oğlum şuan 8 aylık
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 116956 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 aylik: Boy:69cm, Kilo:8,5kg olmali.... Sadece kilo eksigi var, boyu;3cm. FAZLA.. Bu ne bicim, "gelisim geriligi"???? Sakin o cahilin lafina kalip, bir yerlere gitmeyin. Sadece, gunde en az;600ml sut/sutlu gida aldigindan emin olun.. 1- Eski yazilarimi (Makale, Forum ve Alt Forum) yazilarimi iyi okuyun. 2- Gelisimini ilk sayfadaki, Boy-Kilo cetveli ve Persentil hesaplamadan takip edin. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam cevabınız için çok teşekkürler
anne sütü var ama o çok isteksiz az alıyor iştahsız biraz da gün içinde yediği peynir yoğurt da dediğiniz sütlü gıdaya girer mi enn az 600 ml süt aldığına nasıl emin olabilirim bu durumda bu arada kulağını çekiştiriyordu üç doktora götürdüm ilki orta kulak iltihaı dedi diğeri iltihab yok kulak kirli dedi kbb uzmanı bişey yok dedi serotis damla önerdi makalelerinizi forumdaki cevaplarınızı okudukça yaşayıp gördükçe de u sağlık sektörüne güvenim iyice sarsıldı kafam allak bullak |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|