Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gelişim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgelişim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
LİVANELİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 168
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2013 Saat 05:51
Hocam nedir caresi domuz gribinin allah korusun olumlerle sonuclaniyo duyuyoruZ.burda bunun teshisini koycak guvenebilecegim bi doktor bile yok nasil anliycaz kesin teshisi sadece bi kan sayimiyla koyabilirmiyiz baska tetkike gerek varmidir...tedavisi nedir hic ilacsiz gecermi peki

Düzenleyen LİVANELİ - 04 Mar 2013 Saat 06:25
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119716
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2013 Saat 19:15
Virus oldugundan, ilaci yok ( bazi anti-Viral ilaclar var ama tesirli olmalari icin, arazlar goruldugunda 48 saat icinde tedavinin baslanmasi gerekir. Oyle 1 hafta sonra tedaviye baslanmasinin bir faydasi olmuyor.)  , istirahat ve proteinden zengin diyet yeterli olur. Cocuklarda hafif seyir gosteriyor. Tek farki, Grip arazlari yaninda; sindirim sistemini de tutarak, bulanti, kusma ve ishal de yapmasi.. Kulaga ise daha az nisbette vuruyor.. Panik olmayin, agir hastalik gecirenler; Soguk alginligi, balgam inceltici, Allerji suruplari  ve oksuruk suruplari kullananlar..
Yukarı Dön
LİVANELİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2013 Saat 19:31
yok hocam allaha şükür bu ilaçlar sizin sayenizde 1.5 senedir evimize girmiyor..oğlum bugün genel durumu çok iyi hocam..bahsettiğim kusması hariç başka kusmadı ishal falanda yok..genel durumu çok keyifli neşeli hareketli halsizlik yok yani koştuıruyor sonra yoruldum diyor gerçi hemen soluklanıyor ama bu genel hali onun..ateş 37.5 larda geziyor ..doktora falan götürmedim durum böyle olunca beklemedeyim ..yani bugün düzelme var durumunda sanırım başka sebeptendi kusması ama nden dolayı anlıyamadım..bu anlattıklarım çerçevesinde domuz gribine benzemiyor demi hocam yoksa bu kadar hafif geçmesi mümkünmü gerçekten..yada yarın bizi ne bekliyor bilmiyorum tabi iki saat içinde bile değişiyor çocukların durumu...bugün dediğiniz gibi bol bol et süt protelin ağırlıklı besledim..yemesi pek iştahlı değil ama yinede çıkarmadı en azından..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119716
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2013 Saat 20:54
Genede, Domuz Gribi olabilir, zira cocuklarda hafif geciyor.. Ama bir onemide yok, kafaniza takmayin...
Yukarı Dön
LİVANELİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2013 Saat 21:52
Saolun hocam cevabiniz icin icim rahatladi
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.