|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
yeliz
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 18 Eki 2007 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 1411 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: gelişimGönderim Zamanı: 08 Oca 2016 Saat 18:48 |
|
hocam merhabalar oğlum 16 ekim doğumlu 33 haftalık 2.400 46 cm baş çevresi de 33 cm doğdu 10 gün küvözde kaldı o sürede 2200 e düştü bugün aşısı vardı. grip ve burnu tıkalı olduğu için yapmak istemediler ama ben eski maillerden okuduğum kadarıyla inatlaştım ve rota da dahil aşıların hepsini yaptırdım. bu günkü tartısında 5.5 kilo 55 cm baş çevresi de 39 cm persentil hesaplamada baktığımda çok küçük çıkıyor. bebeğimin gelişimini neye göre takip edecegim. rica etsem gelişimini değerlendirir misiniz
hocam bir de büyük oğlum hasta ondan küçük oğluma da geçti grip oldu sizin tavsiyelerinizi uyguladım. çok şükür iyileşiyor ilaç vermiyorum yalnız şu anda hastalık iyileşme aşamasında olduğu için sümüğü bali kıvamında serum fizyolojikle akmıyor. ben de bir ucu bebeğin burnunda bir ucu ağzımda olan aspiratörle sık sık çekiyorum. bazı yazılarda bu aspiratörlerin çok zararlı olduğu yazıyor doğru mudur saygılar... kolay gelsin...
Düzenleyen yeliz - 08 Oca 2016 Saat 18:51 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Oca 2016 Saat 19:23 |
|
Siz cocugunuzu, normal;"Boy-Kilo" cetvellerine gore degerlendiremezsiniz.. Soyle yapabilirsiniz: Her ay boy ve kilosunu yazin, Boy-kilo cetvelinden ne kadar eksikleri oldugunu da yazin... Eger aradaki eksiklik, giderek azaliyorsa, dogru yoldasiniz demektir. Aspirator: Gereksiz!! Zira tikanikligi yapan, ifrazat degil, burun ici mukozasi denilen dokularin sisligidir. Serum fiz.'in fazlasi da, ya onden, yada arkadan akar gider... Bu Aspiratorlarin yapilmasi, ve satilmasi; "Tamamen duygusal" dir...
|
|
![]() |
|
yeliz
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 18 Eki 2007 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 1411 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Oca 2016 Saat 19:37 |
|
teşekkür ederim hocam...
şu ana kadar bebeğimi yalnızca anne sütü verdim kakasını takip ediyoırum sarı cıvık ve pütürlü. ama bugün günde 1 öğün mama önerdiler. sizce şu andaki gelişimi kendine göre nasıl mamaya gerek var mı o kadar küçük mü
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Oca 2016 Saat 23:27 |
|
Dogumda 1 kilo olan eksik, 300 grama inmis. Niye bu hesabi yapamiyorsunuz ki!!! Sakin mama filan vermeyin.. Kakasini takip edin, bebeginizin kakasi, pek cok doktordan daha iyi bilgi verir..
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|