|
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Yazar | |
ZEYNEP_TOPRAK
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ZEYNEP_TOPRAK
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Geniz eti+bademcik+kulak tüpüGönderim Zamanı: 25 Mar 2015 Saat 14:06 |
|
Hocam merhaba.
Oğlum 2,5 yaşında. 2 yıldır her kışı boğaz enf.+burun tıkanıklığı ile geçirdik. 4 kbb dr gezdik hepsi de bademcik ve geniz etinin çok büyük olduğunu alınması gerektiğini söyledi.Biz ameliyat konusunda direnmeye çalışsak da oğlumun inatçı ateşi.Kullanmak zorunda olduğu antibiyotikler yüzünden artık ameliyata razı olduk. En son gittiğimiz beylikdüzü medilife kbb dr. Uzay Bey. Oğlumun geniz eti ve bademcik yüzünden yeterli oksijeni alamadığından ileride kalp rahatsızlıkları+romatizmal hastalıklar vs... bir sürü sorun olabileceğini anlattı. Bademciklerin büyüklüğünden çocuk yemek yiyemeyecek durumda dedi(gercekten oğlum yemek yemek istiyor.Aldığı lokmayı çiğneyip tekrar çıkarıyor) Ama ben bu kadar küçük çocuğun bademciğini almam. Geniz etini alalım bademciği küçültelim oksijen alımı rahatlasın. Ostakiyi rahatlatalım.İşitme kaybını önleyelim dedi.Bu bogaz enf. gecirmeyecek anlamına gelmez ama bunu bilin dedi.Biz kabul ettik. O gün işitme testi yapıldı.Sol kulak 264 dpa çıktı. Kulağa tüp takmamak için 2 hafta bekleyelim kulaktaki sıvı için antibiyotik verilmez. Bol sakız çiğnesin 2 hafta sonra görüşelim dedi. 2 hafta sonraki testte iki kulak da ''0'' çıktı. Bu diğer kulağında kötü olduğu anlamını taşırmış. Neticede geniz eti alımı+bademcik küçültülmesi+iki kulağa tüp takımı olarak netleşildi. Ameliyat öncesi kan tahlilleri yapıldı. Wbc 20 çıktı. Bizi çocuk doktoruna yönlendirdi. Bu sırada 3 gün süreli ateş oldu. 3 Gün Nefoser iğne devamında Auguementin+sudafed+deloday+ventolin pulmicord nebulizatör uygulaması ile 10 gün gecirdik. Kontrolümüzde wbc normale dönmüştü. Ama balgamlı öksürük devam ettiğinden, çocuk doktorumuz ameliyata girecekse balgamın temizlenmesi gerekli diyerek macrol+bricanly+asist verdi. Şu an bunları kullanıyoruz. Ayrıca hastalığı süresince illadin damla+coldmix kullandık. Şimdi ilaçlar bittiğinde ameliyat için kan tahlilleri tekrar yapılacak. Geniz eti alınması+bademciğin küçültülmesi artık bizimde istediğimiz bir şey çünkü ilaç kullanmaktan oğlum daha çok zarar görüyor. Ama kulakta sıvı birikimi ile ilgili yapılan testlerin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Oğlum kapının anahtar sesine fırlayan bir çocuk. İşitme prob. olsaydı mutlaka fark ederdik. Ayrıca hiç kulak ağrısı da yaşamadık. Sizin tüm eski maillerinizi okudum. Geniz eti ameliyatı diye çocuğu alıp kulağa tüp takıp çıkarıyorlar demiştiniz bir yazınızda. Şimdi bizim ameliyat öncesinde kulak tüpünü kesinlikle kabul etmeyeceğimizi dr söylesek diyorum. Ya da nasıl bir yaklaşım sergilesek?Doğru yolda mıyız? çok çaresiziz artık. Lütfen bir yol gösterin hocam. Uzun oldu kusura bakmayın. Detaylı anlatmak istedim. Sevgiler. |
|
![]() |
|
ZEYNEP_TOPRAK
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ZEYNEP_TOPRAK
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Mar 2015 Saat 14:18 |
|
Arkadaşlar hocamız görüntüleyene kadar bu konuda tecrübesi olanlar benile paylaşa bilir mi ?
teşekkürler |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Mar 2015 Saat 20:05 |
|
Vallahi, benim "cekirgelerim" bir harika!!
Nilay hanimi Vekil doktor tayin ettim... Bu isleri gayet guzel kavramis. Tebrikler. Emin olun, piyasadaki doktorlarin %90'i bunlari bilmez. Veya bilirde, isin sahtekarligini yapar. Zeynep_Toprak: SAKIN; o sahtekarlarin hicbir dediklerine inanmayin, herkeze ayni yalanlari soyluyorlar. Bu sahtekarlardan ameliyat onerisi almadan cikan HASTA YOK!!! Bekleme salonundakilerle bir konusun. |
|
![]() |
|
ZEYNEP_TOPRAK
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ZEYNEP_TOPRAK
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26 Mar 2015 Saat 08:59 |
|
kadir bey cavabınız için teşekkürler.
İnanmayın demişsiniz. Biz de inanmak istemiyoruz ama ,oğlumun horlaması,ağzı açık uyuması,uykuda rahat nefes alamadığından kendini bir saga bir sola atması.. ter içinde kalması..En önemlisi saglıklı alamadığı oksijen yüzünden vücudunda uzun vadede oluşabilecek diğer problemeler.... bunların nasıl önüne geçicez peki ? yani bu doktorların hepsi için sahtekar diyorsunuz.Kusura bakmayın yanlış anlaşılmak istemiyorum ama eski maillerinizin hepsini okudum. Tek söylediğiniz cold mix illadin. Yani bu kadar basit değil bence. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26 Mar 2015 Saat 19:04 |
|
Evet, bu kadar basit..
1- Bu sikintili durumunuz, gecici bir sure olacaktir. Biraz sabir. Zaten, kis gecti, bundan sonra Gripler daha hafif gececek.. 2- O doktorlarin yalanlarina kansak, Turkiye'de BUTUN COCUKLARIN ameliyat olmasi gerekir. Zaten verdikleri ilaclar yuzunden, bu basit hastaliklari daha agir geciriyorsunuz. Verdikleri: Aferin, Peditus, Nasonex, Flixotide, Sudafed, gibi ilaclar hep sizleri sonunda ameliyata razi olacak hale getirmeye yariyor. Benim ilac kullanmayan hastalarimda boyle sikintili durumlar olmuyor. 3- Bol, Tuzlu su, ColdMix yeterlidir. |
|
![]() |
|
ZEYNEP_TOPRAK
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ZEYNEP_TOPRAK
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 27 Mar 2015 Saat 08:45 |
|
teşekkürler hocam.sevgiler
|
|
![]() |
|
omerbaris2011
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı omerbaris2011
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 Haz 2015 Saat 15:25 |
|
Değerli Hocam; başka konu başlıkları bana izin vermediği için buradan size soru sordum hocam;
benim oğlumda da geniz eti büyümesi var. KBB de kamera ile baktılar % 40 büyüme çıktı. ama % 75'ten büyük olmadığı için alınmasına gerek yok dedi doktor, yazın denize girsin geçer dedi. çok kolay kanayan çatlak burun damarlarımız var. onada fito krem verdi bir süre kullan, geçmezse gel yakarız dedi. hocam oğlum 4 yaş 5 aylık. bu yaşına kadar kulak ağrısı hiç olmamıştı. son on gündür kulağım ağrıyor dedi. doktora götürdük. evet kulağı kızarık dedi amoklavin es 600 7 gün kullan dedi. eşimin ısrarıyla antibiyotiği 2 gün verdim ishal yapınca bıraktım. illiadine başladım geçti ama 3 gün sonra öbür kulağım ağrıyor dedi. ibufen 1 ölçek verdim hemen geçti dedi. arkasından illiadine başladım ama burnunu temizlettirmek istemiyor. kısaca sormak istiyorum hocam geniz eti kulak ağrısımı yapıyor ve bu böyle devam ederse biz sizce ne yapalım hocam? değerli cevabınız için şimdiden çok teşekkür derim doktor bey.
|
|
![]() |
|
omerbaris2011
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı omerbaris2011
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 Haz 2015 Saat 15:32 |
|
bu arada hocam oğlum kreşe gidiyor. (günde 10 saati kereşte geçen bir çocuk) bütün bu hastalıkların sebebi kreş biliyorum ama anne baba memur başkada bakanımız yok. çatlak kılcal burun damarlarımız için (her iki burunda ara ara kanıyor. bir gün biri bir gün diğeri sinirlenince, hapşurunca, burnunu sümkürürken hep oluyor genelde) (KBB profösörü burnuna bakınca çatlak damar olduğunu söylemişti bize) bize burunda kullanmamız için önerebileceğiniz bir şey varmı? illiadin kullanırken bile tedirginim hocam illiadin burun kanamasına ( burun içini kurutarak) neden olurmu?
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|