Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - geniz eti ile geçirilen grip
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgeniz eti ile geçirilen grip

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sueda nesibe 0146 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 33
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sueda nesibe 0146 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: geniz eti ile geçirilen grip
    Gönderim Zamanı: 20 Nis 2015 Saat 09:01
hocam kolay gelsin. 2011 Temmuz doğumlu bir kızım var. üç gün ateşi çıktı bende evde bulunan Parol adlı ateş düşürücü şuruptan vermek zorunda kaldım. Çünkü elleri ve ayakları buz gibiydi. Titriyordu. Evdeki ateş ölçeği bozulduğu için ateşini elimle ölçüyordum. Uyurken havale geçirmesinden korktuğum için ateş düşürücüyü verdim. Daha sonra sürekli burnu akmaya başladı. Sürekli ağzı açık uyuduğu ve durduğu için ağzı çok pis kokuyor. Ben çalışan biriyim hocam. Hastalığı geçmeyince bende Cumartesi çocuk doktoruna götürdüm. O da bana Aferin, Macrol bir de şu an ismini hatırlamadığım bir ateş düşürücü şurup verdi ve bir hafta sonra tekrar gel geniz eti için ayrı bir tedavi yapalım dedi. Ayrıca geniz eti ameliyatını mutlaka yaptırmam gerektiğini aksi halde çocuğun uyurken boğulabileceğini söyledi. Bütün bu ilaçların hepsini bitirmem gerektiğini söyledi. Hocam çaresizce ilaçları kullanmaya başladım. Çünkü burnu çok kötü. Hastalık öncesi zaten sürekli burnu tıkanıyordu. Zor idare ediyordum. Birde grip olunca işler çıkmaza girdi. Sürekli ağzı açık. iştahsız. Hocam gerçekten geceleri nefesi gidiyor. Tıkanıyor. Dün gecede çocuğa baktım. Elleri ayakları buz gibi ama ateşi yok. Acaba hocam Aferin şurubundan dolayı vücut ısısı çok düşmüş olabilir mi. Bu çocuk için zararlı olur mu. Aferin'i kesip sadece macrola mı devam etsem. Hocam denize düşen yılana sarılırmış ilaçları çeresizlikten kullanmak zorunda kaldım. Hocam yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Ben kızım için ne yapabilirim. Çok uzun yazıp sizi yorduğum için özür dilerim.
01 sueda nesibe
Yukarı Dön
sueda nesibe 0146 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 33
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sueda nesibe 0146 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2015 Saat 11:05
Düzeltme hocam ilk mesajımda antibiyotiğin ismini yanlış yazmışım. Doğrusu Largopen
01 sueda nesibe
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119693
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2015 Saat 19:20
EGER; Parol(120mg Parasetamol ihtiva eder) ile, Aferin (160mg Parasetamol ihtiva eder) sanki farkli ilaclarmis gibi, 3.5 yas cocuguna, AYNI GUN ICINDE, verilirse, cocukta, Parasetamol zehirlenmsi olur..
Niye okumazsinizki!!! Senelerdir bu Turk doktorlarinin cahilligini ve okuma ozurlu hallerini anlatirim....
Turk doktorlari: Calpol, Aferin, Peditus, Parol, ParaNox gibi ilaclarinda Parasetamol oldugunu BILMEZLER...
Parol yaninda, Aferin verdi iseniz, karaciger harabiyeti sonucu, basiniza isler acilabilir..
Bilgilerinizin COGU YANLIS!!!
1- Uykuda havale olmaz! Uyanmaya basladiginda olur, beyin faaliyetinin arttigi zamanlarda olur. Niye okumazsiniz kI!!
2- Geniz eti var diye, bogulan bir kisi bile YOKTUR...Burun tikali ise, agizdan nefes alirlar.

Ilaclari kesin ve OKUYUN... YOKSA, COCUGUNUZ BASINI BELAYA SOKACAKSINIZ..
Eger; Parol+aferin karisimini, 3 gunden uzun suredir veriyor iseniz; HEMEN, bu zehirlenmenin pan zehiri olan; Asist suruba baslayin (gunde:3x1 olcek) ve kanda: AST, ALT ve G-GT baktirin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.