|
Aşılar Hk. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kırçiçeğim ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 198 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kırçiçeğim
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Nis 2018 Saat 14:40 |
Sayın Hocam Kasım 2011 doğumlu kızımı yıl sonu doğumlu diye ben bu sene ilkokul 1. sınıfa değil Anasınıfına vermiştim. Kızımın bebeklikten itibaren tüm aşıları eksiksiz yapıldı. Anasınıfına başlamadan önce ben Sağlık Ocağı hemşiresine danışmıştım 1. sınıfa 1 sene geç başlayacak 1. sınıfta yapılması gereken aşıları ben yaptırsam mı şimdiden diye Sağlık Ocağında yapılması gereken aşıları biz yaptık artık siz okulu bekliyeceksiniz dedi. Elbette ben kafa karışıklığına sebep olmamak için okulu bekliyorum doğrudur ama Kızamık artık türedi bir kaç vaka görmüşler Ülkemize gelen Suriyelilerden . Beni bu konuda rahatlatan ve doğru yol gösteren siz olduğunuz için yapmam gerekenleri size danışmak istedim.
Bu tür vakaların görülmesi üzerine 2011 doğumlu kızım için mevcut aşıları ben kendim alıp yaptırayım mı yoksa 2018- 2019 Öğretim yılında 1. sınıflara uygulanacak aşıları mı takip edeyim hocam fikriniz nedir ? Herşey için teşekkür eder saygılarımı sunarım.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120810 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ana sinifinda asi yaptirsaniz bile, bu ANGUT saglik calisanlari illede 1. Sinifta tekrar aslari yaparlar.. Gerek Kizamik, gerek her turlu Menenjit; Ihbari Mecburi Hastaliklardir... Bu ne bicim salgindir ki, Devletin, arsivlerinde, tek bir tane Kizamik veya Menenjit ihbari yoktur. Bu pustlarin maksadi baska...
|
|
![]() |
|
kırçiçeğim ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 198 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kırçiçeğim
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam teşekkür ederim sizin ne demek istediğinizi anladım . Cevabınızı okuyunca bundan 4 yıl önce kızım isilik olmuştu tüm vucutta döküntü vardı ve biz emin olmak için hafta sonu çocuk acile gittik. Devlet hastanesindeki bayan doktor çocuğa baktı evet isilik bu dedi ve bize hemen çocuğu alıp gidin şimdi burda 3 tane kızamıklı çocuk var dedi . Eşim hemen kim onlar dediğinde dışarda hasta bekliyordu çünkü doktor bize aynen şu şekilde beyfendi şimdi size tek tek onlarımı göstereyim size hemen gidin diyorum çocuğunuza bulaşmasın dedi. Kızımın o zaman kızamık aşıları yapılmıştı ve bunu bize dediği için içimi bir korku sarmıştı niye geldik buraya hemde 3 tane vaka var diye. Aklıma şimdi bu geldi sizin dediğiniz gibi madem bu vaka var ve neden doktorlar bunun ihbarını yapmıyorlar o zaman gerçekten pes dediğim ve benim bire bir yaşadığım olay bu. İnanın bazen insanda mantık kalmıyor yapılana bak diyip anlam veremiyorsunuz. Söylentide evet salgın var ama yapılan birşey yok gözünüzle bizzat tanık oluyorsunuz doktor ağzıyla söylüyor 3 çocuk kızamıklı hemen gidin diye, 4 sene önce ki o zamanlar Kızamık bitti artık yok dendi taki 2 seneye kadar şimdi tekrar hortladı deniliyor ne yapacağımızı bilemez durumdayız. Aslında kızım özel okula gidiyor mutlaka eve aşı izin kağıdı gelir kızımda yaptırmaz ben emin olamam siz haklısınız o zaman bekliyelim çok teşekkür ederim saygılarımla.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|