|
ateş öksürük |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zynpaydnn_ ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şub 2025 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Puanlar: 16 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zynpaydnn_
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Nis 2025 Saat 09:35 |
hocam merhaba, kızım 4,5 yaşında 17 kilo, 3 gecedir ateşli, dün gece 39 dan aşağı hiç düşmedi ateşi, müdahaşe etmiyorum, gündüzler keyfi yerinde ve ateşi düşüyor, iştahı iyi, bal şerbeti içiriyorum, uyurken cold mix damlatıyorum, dili pembe ağzı kokuyor ama aşırı kötü değil, kuru bir öksürüğü var, henüz gidip kan vermedim, grip olduğunu düşünüyorum doktora götürmek istemedim
1. gidip tahlil vermeli miyim artık bugün 4. güne dönüyoruz hastalığında 2. kızımın asd si var, kapanmadı, kardiyoloji takipli, böyle ateşli takip ederek kalbine çok mu yükleniyorumdur acaba, ilk defa bu kadar yükseldi ateşi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 120566 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dili pembe ise antibiyotik gerekmez.
Kalpte "zorlanma" olsa, dudaklarda morarma olur.
|
|
![]() |
|
zynpaydnn_ ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şub 2025 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Puanlar: 16 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zynpaydnn_
teşekkür ederim hocam, dil pembe,dudakta morarma yok böyle devam ediyorum o zaman
1.hocam kızımın gözü kıpkırmızı oldu bugün çok öksürdüğü için mi, ateşten mi bilmiyorum bir anlamı var mı, bişey yapmalı mıyım 2. evde 7 aylık bebeğim var, 3.5 aylıkken bronşiolitten hastanede yatmıştı, ona bulaşacak diye çok tedirginim, onu korumak için yapabileceğim bi öneriniz var mı
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 120566 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Bazı virüs enfeksiyonlarında da olur. Işığa bakamaz.
2- Bronşiolit daima viral enfeksiyondur, tedavisi yoktur, kendiliğinden iyileşir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zynpaydnn_
hocam bir sorum daha olacak, kızımda ilk 9-10 aylıkken fark ettim, uyurken seyirmeleri oluyor, parmaklarında kolunda bacağında vs, şimdi 4.5 yaşında, özellikle ilk uykuya dalarken ve sabahları daha çok gözlemliyorum, o saatlerde yanında olduğum için de ekstra dikkatimi çekiyor olabilir, bir anlamı var mı bu seyirmelerin, tanıdığım bir çocuk nöroloğuna böyle anlattığımda önemli değil demişti ama gördükçe o seyirmeleri canım sıkılıyor, sizin de fikrinizi sormak istedim
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kedi yavrularında bile olan bir durum. Zamanla kaybolacak.
İnsanlarda, 2 farklı sinir sistemi çalışır. Gündüzleri; sempatik sistem çalışır, Geceleri; Parasempatik sistem çalışır. Bu iki sistem sabah ve akşam değişirken bu seyirmeler ve irkilmeler olur. Yaş ilerledikce kaybolacaklar.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zynpaydnn_
Allah razı olsun kadir bey, cevaplarınız bize ışık oluyor
doktor bey kızım dün gündüz daha iyiydi, bugün gündüz de hep uykulu ve ateşi 38in altına düşmüyor, dün geceyi de hep ateşli geçirdi, bugün artık 5. güne dönüyor ateşi, kuru öksürükleride var , haftasonuna girmeden 1. kan verip tahlil baktırmalı mıyım 2. beta testi baktırmalı mıyım, bunu doktor istemezse ben söylediğimde bakarlar mı, yada özel laboratuvarda mı baktırmalıyım çünkü laboratuvarlara da güvenmediğinizi söylemiştiniz 3. böyle ateşli kaç gün takip edebilirm, bilmeden çocuğu evde çok bekletip zarar vermekten korkuyorum :( 4. biliyorum bunlara cevap verdiniz ama evde iki çocukla bütün mesajları okumak çok zor oluyor, telefon hep elimde okumaya çalışıyorum ama çok fazla yazışma var :(
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Antibiyotik gereken durumda; Ateş+Ağızda pis koku+Dili kaplayan pas tabakası olur.
Bazı süper cahil doktorların uydurması olan; "beta" diye bir terimin, hiçbir Tıbbi kitapta yeri yoktur. Ona; Strep-A testi denir. Ateş+Koku+Pas olursa, 2- Ateş zararlı değildir. Ateşi suni olarak düşürürseniz, vücut, hastalık geçti zannederek, bağışıklığı geri çeker ve hastalık süresi uzar. Kaç gün sürerse sürer. 3- Dilin pembe olduğu her ateşli durum; Viral enfeksiyondur.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|