|
Ergenlik |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Burcu87 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 May 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 428 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Saat 6 Dakika önce Saat 13:41 |
Sevgili hocam ergenlikle ilgili yazılarınızı ve cevaplarınızı okudum ve endişelerimin boş olduğunu gördüm. Yine de kısaca durumdan bahsetmek isterim. Kızım 21.08.2014 doğumlu. Ergenlik sivilceleri, saçta yağlanma, kol altı tüyleri ve genital bölgede tüylenmesi fazla, ruhsal duruma da ergenlikle örtüşmeye başlayınca şüphelendim. 17 Nisan'da çamaşırında kan görünce ilk adetini görmüş oldu. İlk adeti 4 gün sürdü ve kanama miktarı günlük bir kaşık var yok kadardı. Ağrısı bel ve karında olunca yine de acaba regl mi oldu yoksa kanamaya sebebiyet veren başka bir şey mıdır diye doktora göründük. İsim yapmış bir hastanenin çocuk doktoruna gittik. Kızımın boyu 147 cm ve kilosu da 44kg. Doktora durumu anlatınca o kadar abarttı ki. Boyunun kısa kalacağını, en fazla 152 cm'e kadar uzayacağını söyledi. El-bilek filmi istedi yaş tayini için. Ve yumurtalıklarında sorun var mı yok mu diye ultrason ile bakılmasını istedi. Hepsini yaptırdık. El- bilek filmini değerlendirip 10 yaş olduğunu söyledi. Ultrason sonucuna göre de adet görmesinin normal olduğunu söyledi. Yine de endokrine görünüp hormonlarını bakılmasını ve takip edilmesi gerektiğini söyledi. Sonuçları değerlendirmeniz için ekleyeceğim. Hocam sizden edindiğim bilgilere göre ben doktorun tavırlarının böyle olacağını bekliyordum. Neyse ki sağlık sigortamız vardı da hiç para ödemeden bu işlemler yapıldı. Yoksa vay halimize. Hocam benim kızım asla süt içmiyor. Yoğurt ve peynir yiyor ama günlük alması gerekenden az. 600ml sütlü gıda aldığını sanmıyorum ancak genel beslenmesi çok iyi. Şimdi yapılan işlemleri ekliyorum siz de değerlendirirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim iyi ki varsınız.
|
|
![]() |
|
Burcu87 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 May 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 428 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hastamızın Tüm Batın US İncelemesinde; Batında yoğun gaz nedeniyle değerlendirme suboptimaldir. Karaciğer konturları düzenli olup boyutu normaldir. Karaciğer parankim ekosu tabiidir. Karaciğerde solid veya kistik lezyon izlenmedi. Safra kesesi boyutları ve duvar kalınlığı normal olarak izlenmiştir. İntrahepatik safra yolları normaldir. Dalak parankim ekosu ve boyutları normaldir. Her iki böbrek normal anatomik lokalizasyondadır. Böbreklerin boyutları, parankim kalınlıkları, parankim ekoları ve pelvikalisiyel yapıları normaldir. Mesane konturları düzgün olup duvar kalınlığı normaldir. Mesane lümende patoloji saptanmadı. Uterus boyutları 58x30x24 mm dir. Endometrium çift duvar kalınlığı 11 mmdir. Her iki over yaklaşık 21x6 mm dir, 1-2 mm lik minimal folikül kistleri içermektedir. Klinik ve lab korelasyonu ile uygun değerlendirme önerilir. Sonuç : Raporda tanımlı bulgular.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120566 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Saçma sapan işler!
Tipik hasta dolandırma yöntemleri! Neyse ki, ucuz kurtulmuşsunuz. Bir daha da, böyle sebeplerle Türkiye'de doktorlara gitmeyin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|