|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Brcncvk86 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şub 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Brcncvk86
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Şub 2016 Saat 15:57 |
Kadir Bey Merhabalar, 2011 mart doğumlu 20 kg olan kızım 31 ocak pazar gecesi ateşlendi hafif burun akıntısı ve çok az öksürüğü vardı, ateşi için pedifen verdim salı gününe kadar 6-8 saatte bir ateş olduğu için pedifene devam ettim , pazartesi günü iliadin başladım ,ballı limon,ıhlamur,portakal suyu vs evde idare ettik fakat salı günü iştahsızlık,baş ağrısı,burun akıntısı ve ateş devam edince doktora götürdüm doktor grip geçiriyor iliadine devam edin ateşi olursa ibufen kullanın dedi.salı akşamı ateş kesildi fakat iştahsızlık ve burun tıkanıklığı,gece de öksürüğü devam etti tam toparlıyor derken cumartesi akşamı tekrar ateşlendi, fakat sol kulağından 37.9 olan ateş sağ kulağından 39 çıkıyordu ateş düşürücü vermeden sabah 4 e kadar idare ettik sabah 4 te artık uykuya geçmekte zorlanınca ateş düşürücü verdim düştü ve uyudu sabah kalktığında sağ kulağının ağırdığını söyleyince acildeki çocuk doktoruna götürdük,yoğun geniz akıntısı (yeşil), bademciklerde kızarıklık ve sol dış kulakta kızarıklık olduğunu söyleyerek ceclor 250 mg şurup , asist 200 mg, kongest şurup verdi.Reçetede akut sinüzit,akut tonsillit yazıyor.Bu arada ben iliadine ara verip serum fiz.kullanmıştım dün gece tekrar iliadine başlamıştım. Şimdi ne yapmalıyım sadece iliadine ve ibufene devam mı yoksa ceclor antibiyotik başlamalımıyım? Sizden öğrendiğim kadarıyla asist ve kongest zaten kullanmamalıyım fakat antibiyotik konusunda kararsız kaldım.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120591 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
SADECE: Iliadin DAMLA kullanin.. Pedifen ve Ibufen, AYNI ilaclardir. Sadece marka farklidir. SAKIN Ceclor, Asist, Kongest vermeyin. Tam bir sahtekar, sizi; Sahtekarligin 2. Safhasina hazirliyor. Zaten, Gribin sonuna gelmissiniz.
|
|
![]() |
|
Brcncvk86 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şub 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Brcncvk86
Kadir Bey Merhaba,
Yazdığım mesajı forumda bulamayınca gönderilmedi diye düşündüm asist ve kongesti vermedim daha önce forumda yazdıklarınıza istinaden. Fakat doktor bademcikler için antibiyotik şart dediği için biraz korkarak ceclor bulamadığımız için sanocef 125 mg antibiyotiğe başladım pazar gecesi 22:00 de(12 saatte bir 1 ölçek). Bu arada iliadin,bal limon ve cold-mix e devam ettim. Pazartesi günü 10:45 te kulağı çok ağırdığı için ibufen verdim.Sonrasıda gördüm sağ kulağının içinde kahverengi ile sarı arası koyu kıvamlı akıntı vardı ve bir daha ağrısı olmadı. Yemesi keyfi iyiydi akşam da yorgun düşüp uyudu fakat gece sabaha kadar sürekli uyanıp durdu bir yerin mi ağrıyor diyorum hayır diyor burnu tıkalıydı biraz iliadin 3 gün olduğu için serum fizyolojik ile temizledim fakat sabaha kadar bu şekilde huzursuz devam etti.Gece ateşine baktım 37.5 idi. kulak akıntısı sonrası tekrar doktora götürmem gerekir mi? Serum fizyolojik ve antibiyotiğe devam mı edeyim? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120591 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Eski mailleri okuyun, donup-dolasip ayni yere geliyoruz.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|