Özlemcigim,benimde kücük oglum hemen hemen 2bucuk yasinda! Zaman zaman bizimde böyle inatlasmalarimiz ve tüm gün süren huzursuzlugumuz oluyor!
Öncelikle sana sunu söyleyeyim: Tam bu yasta cocuklar
SINIRLARINI ölcüyorlar, yani nereye kadar gidebilirim, annemin SINIRI nereye kadar? diye bir dönem yasiyorlar!!! Bu zaman icerisinde hakikatten bizlere cok ama cok sabirli olup söyledigimizden dönmemek olmali!! Biliyorum cok zor oluyor, sinir insanin her yerine migdesine vesayre vuruyor ama sabirli olmayi deneyeceksin! Eger az önce hayir dedigin seye sirf sussun diye simdi evet dersen, cok ama cok büyük bir hata edersin! Birdahakine cok aglayip sizlayarak aynisina ulasacagini aklinin bir kösesine yazacaktir!
Ben ogullarimin ikiside benimle cok inatlastiklari zaman veya beni dinlemedikleri zaman, bir kac kere ikaz ediyorum...susmazsa odadan cikarip baska odaya sokacagimi söylüyorum, susmayincada gercekten sokuyorum baska odaya! Ilk önce daha cok bi cildiriyor ama sonra nispeten cabuk susabiliyorlar! Bu arada yasi kadar dakika sokmalisin odaya. Mesela: 2bucuk yasindaki cocugu 2bucuk-3 dakika, daha fazla degil...5-yasindaki cocuguda 5dakikadan fazla sokmamalisin odaya!
Zor biliyorum hemde cok zor ama bu yaslarda kisilikleride olusuyor bu yüzdende SINIRLARIN nerede oldugunu bilmeleri icinde cok önemli bir dönem, bizler icin ne kadar yorucuda olsa!!!
Birde seni tahrik ederse, mesela tükürdü vesayre hiiiiccc orali olma, buna kizarsan" Ha tamam annem buna kiziyor, ben onu böyle kizdirabiliyorum" deyip hep aynisini yapacaktir...hic orali olma, ben mesela " iiii sen pis cocuk olmussun" diyorum, siliyorum...1-2 kere tekararladiktan sonra yapmiyorlar birdaha!!! Cok uzun oldu, ama bunlari paylasmam gerektigini düsündüm, cünkü bu dönemi cogu anneler hatta tüm anneler desem yeri var, yasiyoruz!!!! Cok öptüm canim,
BIZLERE kolay gelsin!!!!