|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
miss hugolina ![]() Pırlanta Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007 Konum: kendi halinde:) Durum: Aktif Değil Puanlar: 9109 |
![]() Gönderim Zamanı: 21 Eki 2007 Saat 11:10 |
Merhaba Benal Hn.
öncelikle yanıtlarınız için"sonsuz"teşekkürler..
yeni üye oldum ama üçüncü sorum.kusura bakmayın,eşim öğretmen bulunduğumuz ilçe küçük doğu hizmeti olarak geçiyor,çocuk doktoru yok.bu nedenle kafama takılan şeyleri size yazdım
![]() 2 ay 5 günlük kızım.anne sütü veriyorum,normalde kaka rengi altın sarısı fakat,bazen arada yeşille karışık bazende yeşil olabiliyor.her zaman değil.ilaç kullanmıyorum hiç.tv 8 deki proğramda Dr.bey sanırım iyi beslendiğni gösteriyor demişti.bu doğru mu?yoksa bir sorun mu var? bilgi verirseniz çok mutlu olurum.şimdiden teşekkürler.
|
|
![]() |
|
zerrin ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Tem 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 78 |
![]() |
davetsiz bir misafir kabul ederseniz ben de bu konuda aynı şeyleri sormak istiyorum.
benim de 2 ay 8 günlük bir kızım var son bir hafta içinde kaka rengi aynı şekilde değişiklik gösterdi. yani öneceleri altın sarısı olan renk bu süre zarfında bir kaç kez yeşile döndü.
suna hanımın bebişinden tek farkımız bizim ufaklığın anne sütü+mama ile besleniyor olması.
saygılar...
|
|
![]() |
|
benalbuyukgebiz ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Eyl 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 1788 |
![]() |
Sevgili anneler merhaba...
Normalde anne sütü alan bebeğin kakası altın sarısı olur. Hatta sadece mama alan bebeklerin de kakaları sarı renkte olabilir. Kkaya rengini veren bağırsaktaki bakterilerdir. Normalde her bebeğin bağırsağında doğduğundan itibaren bu bakteriler var olmaya başlar. Sayılar yüzlercedir. Kimi iyi bakteri kimi zararlı bakterilerdir. Bu iki grup arasında bir denge kurulur ve iyi bakteriler sayıca ve çeşitce hakimiyet kurarlar. Kötü bakterilerin de arttığı durumlar olabilir. Zaman zaman dışkı bu nedenle remk değiştiri. Ama bağırsaktaki bu süreç içinde yine denge oluşur ve kaka rengi normale döner. Buna yapabileceğiniz bir şey yok. Bu nedenle temizlik ve ilk altı ayda biberonların emziklerin kaynatılmasını isteriz. Zaten kötü bakteriler ağız yoluyla alınıp bağırsakta artınca kısa süre ishal olur bebeklerimiz. Endişe etmeyin. El temizliğinize ve bebeğin biberon ve emziklerinin temizliğine dikkat ediniz. Mama suyu mutlaka kaynatılmalı.
Zaman zaman da anne sütü alan bebklerin kakaları annenin sütüne geçen ilaçlar nedenyile de renk değişitrebili.r Hepsi geçicidir. ÜZülmeyin. Sevgiler...
www.istahsizcocuk.com benim sitemdir. Oradan da sorularınızla ilgili bilgi edinebilirsiniz.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|