Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Süt alerjisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Süt alerjisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fatmaanne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fatmaanne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Süt alerjisi
    Gönderim Zamanı: 16 Saat 43 Dakika önce Saat 08:39
Hocam merhaba 4 buçuk aylık Masal kızım süt alerjisinden şüphelendim bilgi kirliliği yüzünden her götürdüğüm doktor başka bir şey söyledi aylardır süt ürünü tüketmiyorum hiç bir doktor da net bir şey söylemiyor bana, çok gazlı bir bebekti hala arada oluyor.
Sorunlar:
Gürültülü mukuslu kaka,
Atopik cilt kuruluğu( bazı doktor egzama başlangıcı dedi bazısı kuru dedi bol nemlendirme ile hafifliyor)
Kaka sonrası popo kızarıyor ama sonra hafifliyor
Akşamları huzursuzluk 6-7 arası hafifledi biraz daha
Göbek fıtığı var biraz daha hafifledi

Ne yapacağımı bilemiyorum rota olduk sonrasında kakada kan vs de olmadı.

Desteğinizi bekliyorum 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120693
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Saat 31 Dakika önce Saat 08:51
"Süt allerjisi" diye bir şey YOK! Süt proteinini hazmedememe durumu olabilir. 
Ayrıca da; sizin tükettiğiniz süt ile çocukta hiçbir şey olmaz! 
Süt proteinleri sizin sindirim sisteminizde, amino asitlere parçalanır ve bu amino asitlerden size ait 
proteinler yapılır.
Yani, sütteki proteinler, "protein" olarak anne sütü ile bebeğe geçemezler.
Bunun aksini iddia eden Türk doktorlarının ne kadar cahil olduklarını tahayyül bile edemezsiniz. 
Kilosun bakın! (yazılmamış!!) 6.7kilo'dan fazla ise aşırı beslediğiniz için oluyordur. 
Günde 4 defa emzirin. Gazını da İYİ çıkarın. 
"Yeni Doğan özellikleri" makalemi yazarlar kısmından okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Saat 30 Dakika önce Saat 08:52
Yukarı Dön
fatmaanne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fatmaanne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Saat 38 Dakika önce Saat 09:44
Hocam çok teşekkür ederim çok bilgilendirici oldu
Kilosu 4. Ay kontrolünde 6.3 kg ama ben gün içerisinde 4 den fazla emziriyorum bazen 3 saate bir bile oluyor haklısınız
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120693
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Saat 18 Dakika önce Saat 13:04
Doğum kilosu (yazılmamış) düşük olanlarda, (arayı kapayabilmek için) bazen aşırı iştah olabiliyor. Bunun 
sonucunda da bu gibi aşırı iştah olabiliyor!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.