Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Ebeveynlerin Kaygıları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ezilmemesi İçin Ne Yapabilirim?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEzilmemesi İçin Ne Yapabilirim?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Happy_Mummy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 18
Mesajın Direkt Linki Konu: Ezilmemesi İçin Ne Yapabilirim?
    Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2009 Saat 23:59
Oğlum 19 aylık. Çok sakin, uyumlu, "hayır" ı kabul eden, sınırları olan ama bir o kadar da özgüveni olan bir çocuk. Çok mutlu, hep gülümser, çok oyuncu ve neşelidir. Minik inatlaşmaları başlasa da genel olarak geçinmesi çok kolaydır.

Ancak yaşıtları ile oynarken, elinden birşey almaları durumunda tepki vermiyor. Hatta oğlumu ittiklerinde ya da vurduklarında bile biraz geri çekiliyor sonra oynamaya devam ediyor. Çok canı yanarsa ağlıyor ve onlardan kaçıp bana sığınıyor. Oysa biz düştüğünde canı yandığında kendi başına toparlanması için yüreklendirirz. Pış pışlayan bir aile değiliz.Gerçekten desteğe ihtiyacı varsa da destekleriz ama bizsiz birşey yapamaz hale gelmemesi için de dikkatliyiz.  

Elinden bir şey almaları çok kolay. Nadiren hırslanıp vermemeye çalışsa da minyon ve yumuşak huylu olduğu için diretmiyor. Oyuncak kavgasında karşı taraf  ağlarsa dayanamayıp gidip cici yapıyor.

Bu davranışları bazen hoşuma gitse de ezildiğini ve dışlandğını gördüğümde çok üzülüyorum. Eşim ve ben ilkokul öğretmeniyiz. Ezilen çocukların bunu bir kimlik haline dönüştürdüklerini de göremkteyiz. Bu erken dönemde ne gibi önlemler alabilirz? Teşekkürler.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2009 Saat 11:01
size sığındığında onun yerine hakkını korumamaya çalışın. oğlunuzu oyuncağını alabilmek için mücadele etmesi yönümnde yüreklendirin. elbette vurmasını öpğütlemeyin, ama elinden bir şey alınmasını engellemek için gerekirse gücünü kullanabilsin. uyumlu ve sakin mizaçlı oluşu çocuklarla ilişkisinde bu tür sorunları da getiriyor. yaşam mücadelesine erken başlaıyor. müdahele etmeden gözlemletyin, kendi baş etme yöntemlerini geliştirebilme şansı olsunş
özlem
Yukarı Dön
KEREMIM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 100
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2009 Saat 22:07
merhabalar Ozlem hanim....
arkadasimin sorununun aynisini bende oglumda yasiyorum...oglum 26 aylik...inanilmaz sosyal bir cocuk...kendi halinde oynar ....cocuklar arasinda hic sorun cikarmiyor....fakat kendinden hem fiziksel hemde yas olarak kucuk cocuklar tarafindan bile  hirpalaniyor, isiriliyor....sadece durup yuzunde bi aci ifadesi beliriyor...cok cani yandiginda agliyip bana geliyor....onerilerinizi okudum ...bunlari uyguluyordum...fakat son 3 aydir icine kapanik bir cocuk olmaya basladi....buda beni korkutuyor....son bir haftadir geceleri surekli agliyor....birseyler soyluyor...acaba gunduz yasadiklarindan etkileniyormu...kendisine zarar veren cocuklardan uzakmi tutmak gerekiyor yoksa tam tersine gorusturmeye devammi ettirmeliyim....mucadele etmeyi nasil ogreticem ...kafam cok karisik....
Omrum
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eki 2009 Saat 23:17
sakin çocuklar evde ailelerini rahat ettirir ancak sosyal yaşamda zorlanırlar. ancak yaşam içinde her türden kişiyle yaşamaya ve mücadele yeteneği kazanmaya alışmaları gerekiyor. onu çok ciddi şekilde hırpalamayan çocuklarlabirlikte olarak kendine özgü bir yöntemi mutlaka geliştirecektir. bu arada ona önermekten ço model olmaya çalışın anne baba olarak bu durumlarda nasıl mücadele edileceğini yaşam içinde kendi yaşantınızda ona gösterin. soyut kavramları anlamayacağından sadece gördüklerini tekrarlarlar
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.