Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Ebeveynlerin Kaygıları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 1. sınıfta ve ders calıstıramıyorum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum1. sınıfta ve ders calıstıramıyorum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bılge Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Konu: 1. sınıfta ve ders calıstıramıyorum
    Gönderim Zamanı: 29 Kas 2007 Saat 14:43
merhaba ozlem hanım oglum 1.sınıfa yenı basladı ama bıturlu ders calısmak ıstemıyor okulda ogretmenı benı dınle dedıgı zaman enfazla 10dakıka dınlıyor baska seylerle ugrasıyor bende evde ders yapalım dedıgım zaman ya acıktım dıyor yada oyun oynuyor devamlı hareket halınde hıc oturmak ıstemıyor devamlı kıpırkıpır martta kardesı oldu oncelerı kıskanmadı ama sımdı cok kıskanıyor devamlı onu sevıyorsunuz dıyor bırde bıseyler soylemek ıstıyor sonra vaz gecıyor uykuda sayıklıyor bana bılgı verırsenız sevınırım sımdıden yardımcı oldugunuz ıcın tesekkurler
bılge24
Yukarı Dön
mehtap051 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 24
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kas 2007 Saat 22:45

Bende oğlumda bu sorunu yaşadım.Yazısı falan kötüleşti.Ama şimdi düzeldi.Sanırım sorumluluk almak,sıkıntıya girmek istemiyorlar.Kardeşide etkilemiş olabilir.Ben oğlum 1.sınıfa başlayacak diye çocuk düşünmedim.Dersleri kötü olursa 2.sınıfta da düşünmeyeceğim.(Gerçi bende 2.çocuğa pek sıcak bakmıyorum.)Fazla üzülmeyin.Belkide bizler nasıl 1.sınfa başlayacak ,okumayı öğrenebilecek mi diye strese girdiysek çocuğunuzda strese girmiş olabilir.İnanın herşey yoluna girecek.Zamana ihtiyacınız var.Bizde öyle oldu.Zamanla düzeldi.Umarım sizinki de bizimki gibi düzelir.

Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 12040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2007 Saat 10:57
bence daha çok önemseyip psikiyatriste başvurun aynı sıkıntıları ben de yaşadım ilaç kullanması gerekiyor eğer teşhis hiperaktivite ve dikkatdağınıklıgı ise tabi ki ....

o kadar sıkıntı yaşadık ve hala yaşıyoruz umarım değildir demek geliyor sizin için içimden
Yukarı Dön
bılge Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2007 Saat 00:28
tesekkur ederım yazdıgınız ıcın bızde dusunmuyoduk ama oldu bızde kardes konusunda onu cok etkıledık bıze sordugu zaman kardesım olucakmı dıye bız sen tek cocuk olacaksın dedık ama kotu oldu onun ıcın bızımde sucumuz var kardes konusunda bızde hıc sıcak bakmıyorduk 2.cocuga ama boyle hayırlısıymıs bence sızde cocugunuzu etkılemeyın ıumarım duzelır mehtap051

Düzenleyen bılge - 01 Ara 2007 Saat 00:41
bılge24
Yukarı Dön
bılge Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2007 Saat 00:37
teskkur ederım ılgılendıgınız ıcın ama sıvasta cocuk psikologu yoktur buykler ıcın var bende goturdum ama ılgılenmedı eger sızın bana tavsıye edecegınız psikolog varsa tel no gonderırmısınız alpella

Düzenleyen bılge - 01 Ara 2007 Saat 00:40
bılge24
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2007 Saat 15:34
birinci sınıfta çocukların okul yaşmın aayak uydurması hemen olanaklı olmuyor, oyundan okul düzenine geçiş zaman alıyor, okullar açılalaı henüz üç ay kadar oldu,ü bu geçiş dönemi olabilir. ayrıca yeni kardeşin varlığı zaten çocuğunuzda ikinci plana atıldığı duygusu yaratmış olacağından böylesi tepkikerle dikkat çekmek istiyor da olabilir. kendinizi sıkıntıya sokmadan ve endişelenmeden  okuldan geldiği sürelerde onunla daha çok birlikte olmaya çalışırsanız ve derslere fazlasıyla ilgi göstermemeyi denerseniz daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. öğretmenleriyle konşarak okuldaki davranışlarının diğerleriyle ne kadar farklı olduğunu da öğrenmeyee çalışın,ü her hareketli çocuk hiperaktif olmayabilir. endişelenmeden önce bir süre daha gözlemleyin ve onun bu iki büyük değişikliğe uyum sağlaması için ona zaman tanıyın.
özlem
Yukarı Dön
mehtap051 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 24
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2007 Saat 00:10
bilge oğlun nasıl oldu.doktora götürdün mü.şimdi nasıl.benim oğlum tamamen düzeldi.herşeyin bir zamanı varmış artık anladım.oğlum okudu,kırmızı kurdela bile aldı.ders konusunda da beni üzmüyor.kendi derslerini yapıyor.kitap okuyor.senin oğlun hakkında bilgi verirsen sevinirim.
Yukarı Dön
bılge Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2007 Saat 17:44
canım goturmedım doktora ama bıraz yol kat ettık gordugu yazıları okumaya calısıyor yınede ders calısmak ıstemıyor ders calıs dedıgımız zaman yıne bıseyler bahane edıyor yapmıyor oglun ve senın ıcın sevındım oglunun yanaklarından opuyorum  ınsallah benım oglumda yakında okumaya gecer okumaya gecemıyecek dıye cok uzuluyorum ıyı bayramlar mehtap
bılge24
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.