Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Ebeveynlerin Kaygıları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Nerede yanlış yapıyorum ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumNerede yanlış yapıyorum ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3679
Mesajın Direkt Linki Konu: Nerede yanlış yapıyorum ?
    Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2008 Saat 18:19
Orjinalini yazan: özlemmestçioğlu özlemmestçioğlu Yazdı:

çocukların özellikle ilk iki yılında gereksinimi olan tek şey sevgidir ve bunu ancak fiziksel temas yoluyla algılayabilirle. sözle sevgiyi algılayabilmek daha ileri yaşlarda gelişir. erişkin olduğumuzda dahi sevgiyi hissetmek için zaman zaman temas etmeye gereksinim duyarız. 10 aylık oğlunuz da size dokunarak sizi sevmeye ve sevgi gereksinimini karşılamaya çalışıyor ona bol bol dokunun doyasıya sarılın. sevgiyle şımarılmaz sevmenin fazlası olmaz disiplin kurallar sevgi oturduktan sonra 3lü yaşlardan sonra yavaş yavaş başlar
Benim en çok önem verdiğim şey sevgidir...Ve sevgimi gülümseyişimle,dokunuşlarımla ikizlerime belli etmeye çalışıyorum.Ama oğlum çok hareketli biraz kucakta dursa daha çok okşayacağım onu ama sıkılıyor çok çabuk.Oyuncaklarıylada 2 dk oynar sonra gezinmeye yeni şeyler keşfetmeye,dokunmaya başlar...uykusuda problem uyumayı sevmiyor.Mecburen sallayarak uyutuyorum.Çok ender biberonunu içerken kendi kendine uyuyakalır.Kızım öyle değil.biberonunu içer ve yanında mini mini şarkılar,ninnilerler söylerim uyuya kalır.Nerede yanlış yapıyorum
İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 16089
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2008 Saat 23:09
Yeşimciğim soruna ayrı başlık açtım canım Smile
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2008 Saat 13:22
bir yanlış yapmıyorsunuz. sadece ikiz de olslar çocuklaRINIZ FARKLI KARAKTERLERDE. OĞLUNUZ SEVİLMEKTEN HOŞLANMADIĞI İÇİN DEĞİL HAREKETLİ OLDUĞU İÇİN YANINIZDA DURMUYORDUR ONLARISEVMEYE DEVAM EDİN V KENDİNİZİ YARGILAMAKTAN YANLIŞ ARAMAKTAN BİRAZ VAZGEÇİN
özlem
Yukarı Dön
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2008 Saat 13:35
Özlem hanım yanıtınız için teşekkürederim.Elimden geldiğince iyi bir anne olmaya çalışıyorum.Bu konuda internette sürekli araştırır,okur ve uygulamaya çalışırım.İşten eve ne kadar yorgun dönersem döneyim ikizlerimi ihmal etmem yemeklerini kendim yedirir en az iki saat oyunlar oynarım.Çok şükür ki eve gittiğimde ne kadar stresli olursam olayım çocuklarımı görünce unutuveriyorum.Bu konuda şanslı buluyorum kendimi.
İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2008 Saat 13:41
cıs,hayır demek yerine oğlumu nasıl tutmaması gereken birşeyi engelleyebilirim?sehbanın altına giriyor başını vuruyor ağlamıyor bile.Çıkarıyorum sehba altından gene giriyor ve yine başını vuruyor.Zaman mı gerekli...Onların olumlu davranışlar geliştirmesi için neler yapmalıyım?neler yapmamalıyım?
İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.