Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Faranjit, öksürük, dilde pas?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Faranjit, öksürük, dilde pas?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
betuls Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı betuls Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Faranjit, öksürük, dilde pas?
    Gönderim Zamanı: 9 Saat 31 Dakika önce Saat 08:07

Merhaba hocam

İki hafta önce boğaz ağrısı ile başlayan burun tıkanıklığı yaşamaya başladım, hiç böyle halsiz düşmeden ayakta geçiririm diye sizin önerilerinizi uyguladım. Tuzlu su gargara. Evdeki herkes oğlum eşim, diğer temaslı olduğumuz aile büyüklerimiz herkes kolayca geçirdi ama bende kaldı hala. Burun tıkanıklığı ve aşırı öksürüğüm var hala iyileşemedim. 1 hafta önce kulaklarım tıkandı şimdi düzelince iyileşiyorum diye düşünmüştüm. Aynı zamanda fibromiyalji hastası olduğum için öksürüğüm kas spazmına neden olunca duramadım gece acile gittim. Öksürdüğümü görünce boğazıma baktı faranjit olmuşsun antibiyotik gerekiyor dedi. Sabah olunca dilimi kontrol edip şüpheye düştüm. Dilimde pas görüntüsü var. Ateş yoksa da pas görüntüsü varsa antibiyotik gerekiyor mu? 

https://hizliresim.com/j1wmfqm

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120718
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 7 Saat 53 Dakika önce Saat 09:45
Kesinlikle antibiyotik gerekmez. Türk doktorları ASLA Grip teşhis edemezler. Yeminlidirler.
Yukarı Dön
betuls Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı betuls Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 7 Saat 17 Dakika önce Saat 10:21
Saygıdeğer hocam peki dilimdeki görüntü pas mıdır? Biraz iştahsızlaştım, ateş çıkarsa o zaman bakteriyel olduğunu düşünebilir miyiz yoksa bu seçeneği tamamen eliyor muyuz
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120718
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 4 Saat 43 Dakika önce Saat 12:55
Değil, Diliniz yüzeyi;  soya çekim olarak "yarıklı"! Bu tip dillerdeki yarıklarda ifrazat birikmesi olağandır.
Diş temizler gibi dilinizi de temiz tutun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.