|
solunum hızı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zynpaydnn_ ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şub 2025 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Puanlar: 31 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zynpaydnn_
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Saat 4 Dakika önce Saat 23:16 |
hocam merhaba bir şey sormak istiyorum kızım 7 aylık, geçen hafta ablası gripti yönlendirmelerinizle atlattık ama bebeğe bulaşmış oldu, bir haftadır öksürüyor, sıcak buhar burna sf ve yatağa cold mix damlatıyorum ama artık ateşleri de olmaya başladı müdahale etmiyorum, götürsem hemen bronşit diyip ventolin verecekler, bronşitin tedavisi yok dediniz evde bu dediklerinize devam edeceğim ama 3.5 aylıkken de bronşiolit (öyle dediler) oldu ve o zaman solunumu 90lara çıktı ve çekilmesi de vardı, yatış yaptık ve 10 kalem ilaç kullandı, evde yüksek solunumla bekletip çocuğu pnomotoraks yaparım diye çok endişeleniyorum sorum şu -yine solunum bu kadar çok artarsa çekilmeleri olursa ne yapacağım,nasıl müdahale edeceğim bunu düşünmekten uykularım kaçıyo :( |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120719 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
"pnömotoraks mı" yaparsınız!!!! Hadi canım sende! Birisi sizi fena makaraya sarmış.
Zaten 10 kalem ilaç kullanmalarından ne MAL oldukları ortada. Sadece benim dediklerimi uygulayın. Pnömotoraks, tedavi edilmeyen Zatürre durumlarda nadiren olabilir (bilhassa Stafilokok enfeksiyonlarında) görülür. Bu durum da son derecede nadir görülen ve ağır tablosu olan bir durumdur. Pnömokok zatürresi deseniz, KPA aşıları yapılmadı mı?? Aşılı çocukta bu zatürre niye olsun? |
|
![]() |
|
zynpaydnn_ ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şub 2025 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Puanlar: 31 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zynpaydnn_
tamam hocam, çok teşekkür ederim tavsiyelerinize uymaya devam ediyorum, içimi rahatlattınız
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zynpaydnn_
hocam sadece bi konuda kafam karıştı, anlamak için soruyorum normalin üstünde uzun süre hızlı solunum pnomotoraks yapmaz mı, ya da bu aydaki bir bebekte değil de daha küçük bebekte mi yapar
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|