Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Lenf bezi şişmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Lenf bezi şişmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Busrashbz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Busrashbz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 1 saat 57 Dakika önce Saat 00:05

Merhaba hocam bugün doktora götürdüm yumuşak doku bozukluğu dedi kan ve ultrason istedi sonuçları aşağıya yazacağım hocam bize yatış yapılmalı damardan antibiyotik almalı dedi doktor yatışı kabul etmedim 3 günlük iğne verdiler günde 1 kez vurulacak iğnenin adı (ıesef 1 g ım enjektabl toz içeren flakon) ve evde antibiyotik şurup kullanacağız (klamer) kan ve ultrason sonuçlarını yazacağım aşağıya nolur bi yardım edin hocam ne yapalım ne edelim çok sastık kaldık bize yol gösterin sizi yeni duydum keşfettim söyledikleriniz çok mantıklı geliyor bize ne olur yol gösterin 😭

Usg açıklamada bu yazıyor

sağ submandibular düzeyde büyüğü 23x15 mm boyutunda kalın korteksli, yuvarlaklıkindeksi artmış birkaç adet LAP izlendi.

Tam kan (hemogram)

WBC

Referans aralığı 4-12

Bizde çıkan sonuç 16,43 ×10^3

Lenfosit

Referans aralığı 0,8-7

Bizde çıkan sonuç 7,57 ×10^3

Monosit

Referans aralığı 0,12 - 1 ,2

Bizde çıkan sonuç 1,41 ×10^3

MCV

Referans aralığı 80-100

Bizde çıkan sonuç 78,7 fL

Geri kalan değerler normal

Kreatinin (serum/plazma)

Referans aralığı

Referans aralığı 0,53 - 1 , 12

Bizde çıkan sonuç 0,49 mg/dl

Geriye sodyum , potasyum , FIB-4 , C Reaktif Protein (CRP), ALT(serum/plazma) , Glikoz , Üre (serum/plazma) , lipaz (serum/plazma) , amilaz (serum/plazma) , ast (serum,plazma) bu tahliller hepsi referans aralığında çıkmış normal görünüyor 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Busrashbz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 1 saat 33 Dakika önce Saat 00:29
Ve hocam ultrasonu çeken doktor dişte çürük varmı dedi yukarıdaki azı dişi de az bişey çürük var bunla alakalo olabilir mi
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Busrashbz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 1 saat 1 Dakika önce Saat 01:01

Resimli açınca sol alt boğaz kısmına doğru bakın hocam şişlik böyle ceviz büyüklüğünde semsert bi yapıda 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Busrashbz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 39 Dakika önce Saat 01:23
Yatış reddi ile iyi mi yaptık sizce hocam korktum 1 haftadan fazla sürebilir tedavisi net bişey diyemeyiz dediler küçülme varmı büyüme varmı diye kontrol altında olur gerekirse tomografi çekilir gerekirse KBB uzmanı bakar vs dediler 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.