|
Lenf bezi şişmesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
Busrashbz ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 May 2025 Konum: Lenf bezi Durum: Aktif Değil Puanlar: 9 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Busrashbz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba hocam bugün doktora götürdüm yumuşak doku bozukluğu dedi kan ve ultrason istedi sonuçları aşağıya yazacağım hocam bize yatış yapılmalı damardan antibiyotik almalı dedi doktor yatışı kabul etmedim 3 günlük iğne verdiler günde 1 kez vurulacak iğnenin adı (ıesef 1 g ım enjektabl toz içeren flakon) ve evde antibiyotik şurup kullanacağız (klamer) kan ve ultrason sonuçlarını yazacağım aşağıya nolur bi yardım edin hocam ne yapalım ne edelim çok sastık kaldık bize yol gösterin sizi yeni duydum keşfettim söyledikleriniz çok mantıklı geliyor bize ne olur yol gösterin 😭 Usg açıklamada bu yazıyor sağ submandibular düzeyde büyüğü 23x15 mm boyutunda kalın korteksli, yuvarlaklıkindeksi artmış birkaç adet LAP izlendi. Tam kan (hemogram) WBC Referans aralığı 4-12 Bizde çıkan sonuç 16,43 ×10^3 Lenfosit Referans aralığı 0,8-7 Bizde çıkan sonuç 7,57 ×10^3 Monosit Referans aralığı 0,12 - 1 ,2 Bizde çıkan sonuç 1,41 ×10^3 MCV Referans aralığı 80-100 Bizde çıkan sonuç 78,7 fL Geri kalan değerler normal Kreatinin (serum/plazma) Referans aralığı Referans aralığı 0,53 - 1 , 12 Bizde çıkan sonuç 0,49 mg/dl Geriye sodyum , potasyum , FIB-4 , C Reaktif Protein (CRP), ALT(serum/plazma) , Glikoz , Üre (serum/plazma) , lipaz (serum/plazma) , amilaz (serum/plazma) , ast (serum,plazma) bu tahliller hepsi referans aralığında çıkmış normal görünüyor |
|
![]() |
|
Busrashbz ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 May 2025 Konum: Lenf bezi Durum: Aktif Değil Puanlar: 9 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Busrashbz
Ve hocam ultrasonu çeken doktor dişte çürük varmı dedi yukarıdaki azı dişi de az bişey çürük var bunla alakalo olabilir mi
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Busrashbz
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Busrashbz
Yatış reddi ile iyi mi yaptık sizce hocam korktum 1 haftadan fazla sürebilir tedavisi net bişey diyemeyiz dediler küçülme varmı büyüme varmı diye kontrol altında olur gerekirse tomografi çekilir gerekirse KBB uzmanı bakar vs dediler
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|