İyi günler, oğlum 22 aylık ve ben çalışan bir anneyim. ilk 9 ay ben baktım ve benim baktığım dönemde baba, anne, mama, şişe, gel lamba kelimelerini söylüyordu ve çok meraklı bir bebekti. Sürekli etrafı incelerdi. Ben işe başlayınca anneannesi bakmaya başladı ve kısa süre sonra bu kelimelerin mama dışında hiçbirini söylememeye başladı. İçine kapandı. Yuvarlak cisimlerle ilgilenmeye başladı. Örneğin arabaların tekerleklerini döndürüyor, yuvarlak oyuncakları yere koyup çeviriyor. Bunları yaparkende çevresi ile hiç ilgilenmiyor. Ancak elinden o cisimleri aldığımızda çevresi ile ilgilenmeye başlıyor.
Bu sorunlar nedeniyle psikoloğa gittik ve bize kreşe göndermemizi önerdi. 1 haftadır yarım gün kreşe gidiyor. Aslında birçok değişiklik oldu, konuşması gelişmedi ama bizimle iletişim kurmaya ve komut almaya başladı. Ama kreşte öğretmeni ismine bakmadığını ve göz temasının olmadığını söylüyor. Ancak evde bizimle göz teması kuruyor, çağırdığımızda çoğunlukla bakıyor. Yani oğlumda bir problem varmı yokmu anlayamıyorum. Ne önerirsiniz, saygılar....