Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Çalışan Anne & Bakıcı & Kreş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kreş, gelişim geriliği, otizm
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkreş, gelişim geriliği, otizm

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kaancım Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 25
Mesajın Direkt Linki Konu: kreş, gelişim geriliği, otizm
    Gönderim Zamanı: 20 Oca 2010 Saat 17:09
İyi günler, oğlum 22 aylık ve ben çalışan bir anneyim. ilk 9 ay ben baktım ve benim baktığım dönemde baba, anne, mama, şişe, gel lamba kelimelerini söylüyordu ve çok meraklı bir bebekti. Sürekli etrafı incelerdi. Ben işe başlayınca anneannesi bakmaya başladı ve kısa süre sonra bu kelimelerin mama dışında hiçbirini söylememeye başladı. İçine kapandı. Yuvarlak cisimlerle ilgilenmeye başladı. Örneğin arabaların tekerleklerini döndürüyor, yuvarlak oyuncakları yere koyup çeviriyor. Bunları yaparkende çevresi ile hiç ilgilenmiyor. Ancak elinden o cisimleri aldığımızda çevresi ile ilgilenmeye başlıyor.
Bu sorunlar nedeniyle psikoloğa gittik ve bize kreşe göndermemizi önerdi. 1 haftadır yarım gün kreşe gidiyor. Aslında birçok değişiklik oldu, konuşması gelişmedi ama bizimle iletişim kurmaya ve komut almaya başladı. Ama kreşte öğretmeni ismine bakmadığını ve göz temasının olmadığını söylüyor. Ancak evde bizimle göz teması kuruyor, çağırdığımızda çoğunlukla bakıyor. Yani oğlumda bir problem varmı yokmu anlayamıyorum. Ne önerirsiniz, saygılar....
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2010 Saat 21:59
gittiğiniz kişi çocuklar ve gelişim geriliğiyle özel olarak ilgilenen biri miydi? önce yapıp sonra vazgeçmesi gelişim geriliği olmadığını, daha çok sizden ayrılmanın yarattığı depresyon benzeri bir durum olduğunu düşündürmekle birlikte bu konuda net ve doğru bir karara varabilmek için çocuğunuzun özellikle bu konularda uzmanlaşmış bir pedagogla görüşmesi uygun olacaktır. ayrıca kreş sonrası kısa sürede yaşadığınız değişimler de gelişim geriliğinden uzaklaştırıyor. yine de bir uzmanın görüşünün önemli olacağını düşünüyorum
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.