|
Boy uzaması |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
vinil ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Şub 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 161 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 May 2025 Saat 18:27 |
Merhaba Kadir bey oğlum 2017 mart doğumlu boyu 128 cm 26 kilo her yıl düzenli boyunu ölçüp not ediyorum her yıl yaklaşık 5-6 cm uzayan boyu bu yıl yaklaşık 3 cm uzamış bu bir sorun mudur? Neden böyle olmuş olanilir?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120782 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Günlük süt/sütlü gıda miktarı, 600ml altına inerse, boy uzaması azalır veya hatta durur.
Süt alımınına dikkat edin ve her sene 1 ampul Dvit3 içirin.
|
|
![]() |
|
vinil ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Şub 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 161 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba Kadir bey her gün oğlum süt ve ayran içiyor ama 400 ml eder arttıracağım birde çocuğuma aralıkta dvit ampul vermiştim şubatın 15 inde test yaptırdım
Hgb 12.4. (11-18) D bitamin 35.02. (50-250) Ferritin 14.6. (23.9-336.2) Demir serum 17.5. (50-120) Demir bağlama tıbc. 297.4. (225-535) Oğlumun ferrini hep düşük çıkıyor neden olabilir bu düşüklük bir sorun mudur ne yapmalıyım
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120782 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Anemi:Yok.
Türk doktorlarının "Ferritin" zırvalıklarına kulak asmayın. Ferritin, demir deposu değildir. Bu tamamen Türk doktorlarının uydurmasıdır. D vitamin seviyesi hala düşük! Olması gereken sınırlar:50-100 arasıdır. 150 üstünde risk başlar. "250" son derecede tehlikeli bir seviyedir. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|