Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gelişim geriliği şüphesi???
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Gelişim geriliği şüphesi???

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
umayse Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umayse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gelişim geriliği şüphesi???
    Gönderim Zamanı: 10 Nis 2018 Saat 02:35
Hocam merhaba,sizi yeni tanıdım ve her makalenizi cevabınızı şaşkınlıkla bazen de üzüntüyle okuyorum pişmanlıkla okuyorum kendi adıma geçmişte yaptığım yanlışlar adına..
ama her okuduğumu not  tutuyor arşivliyorum hocam, 

8 aylık oğlum 3.070 gr ve 50 cm baş çevresi 35,5 cm doğdu,iki aylıkken yaşadığımız zatürre( hatta zatürre başlangıcı,şimdi sizden öğrenince ne kadar saçma geliyor ) sıkıntısından sonra kilo alımı hep az oldu,4 aylıkken kilosunu ikiye katladı ama hep sınırda kilo aldu 300,400 gr gibi,dr mama önerdi ama ben vermedim ve k gıdaya 6.ay sonunda geçtik,
hep iştahsız bir bebekti ve ek gıdayı da çok zor yediriyorum ama ilkkez bu ay 600  gr almış ve 7.600 gr olmuş kilosu,boyu 1 cm uzamış ve 71 cm olmuş baş çevresi artmamış(ben evde takip ediyorum ölçüme buna göre yarım cm artmış ve 44 cm,dra göre 43,5
bu sonuçlara göre dr yaşadığımız yer olan ankarada hacettepe veya gaziye gelişim geriliği açısından görünmemizi önerdi sevk etti

bu arada 5.ayda bıngıldağımız kapandı baş çevresi takibindeydi bunun için mi dr beğenmiyor ölçümleri bilemedim
sizin görüşleriniz bize yön verecek,teşekkürler şimdiden

Düzenleyen umayse - 10 Nis 2018 Saat 02:39
Yukarı Dön
umayse Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umayse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2018 Saat 02:36
oğlum şuan 8 aylık
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 116956
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2018 Saat 07:42
8 aylik: Boy:69cm, Kilo:8,5kg olmali....
Sadece kilo eksigi var, boyu;3cm.  FAZLA..  Bu ne bicim, "gelisim geriligi"????
Sakin o cahilin lafina kalip, bir yerlere gitmeyin. Sadece, gunde en az;600ml sut/sutlu gida aldigindan
emin olun..
1- Eski yazilarimi (Makale, Forum ve Alt Forum) yazilarimi iyi okuyun.
2- Gelisimini ilk sayfadaki, Boy-Kilo cetveli ve Persentil hesaplamadan takip edin. 

Yukarı Dön
umayse Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umayse Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2018 Saat 10:40
Hocam cevabınız için çok teşekkürler
anne sütü var ama o çok isteksiz az alıyor iştahsız biraz da 
gün içinde yediği peynir yoğurt da dediğiniz sütlü gıdaya girer mi enn az 600 ml süt aldığına nasıl emin olabilirim bu durumda

bu arada kulağını çekiştiriyordu üç doktora götürdüm ilki orta kulak iltihaı dedi
diğeri iltihab yok kulak kirli dedi
kbb uzmanı bişey yok dedi serotis damla önerdi

makalelerinizi forumdaki cevaplarınızı okudukça yaşayıp gördükçe de u sağlık sektörüne güvenim iyice sarsıldı
kafam allak bullak

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.