Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Acil kan
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Acil kan

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guldenergin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 244
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Guldenergin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Acil kan
    Gönderim Zamanı: 6 Saat 45 Dakika önce Saat 02:20
Hocam kızım 4 yas 23 kilo günde 2 belki 3 cay bardağı kadar su tüketiyor fazla su içmeyi sevmiyor..sabah uyandığında idrarını yaparken acıyor diye ağladı wc yapmak istemedi bez bağladık ve bezini açtığımda 2 veya 3 damla kadar pembe kan gördüm tekrar etmedi acile gittik genel durumu iyi ates kusma iştahsızlık yok fiziksel muayenede kasıklarda hassasiyet var muhtemelen mesaneyi tam boşaltamıyor denildi kan idrar batın film istendi kan değeri normal batın filmde sıkıntı yok fakat idrarda aşırı enfeksiyon var denildi antibiyotik verildi bir hafta sonra tekrar idrar testi yapılacak fakat değerlerin çok yüksek olması beni korkuttu lökosit 236 hpv eritrosit 26 hpv idrar ph 7.5 ph osmolarite 389  ms/cm bunlar referans dışı olanlar sizinde yorumlamanızı rica ediyorum lütfen..saygılarımla 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120816
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 9 Dakika önce Saat 08:56
SAKIN KANMAYIN!! 
İYE var diyebilmek için; mutlaka Nitrit değerinin:(+) olması şarttır! 
Nitrit(-) olan her durumda görülen Lökositler; 
1- Az su içmeye bağlı olabilir.
2- İdrar örneği verilmeden önce temizlik yapılmamıştır.
3- İdrar örneği verilirken, "ARA İDRAR" alınmamıştır .

Hemen bugün beklemeden, dediğim şartlarda İdrar tahlilini tekrarlatın. 
Sakın ilaç/antibiyotik kullanmayın. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.