|
Yüksek Ateş, Öksürük Yok, Burun Tıkalı, İştah Yok |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
rec ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mar 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 28 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 9 Saat 12 Dakika önce Saat 13:12 |
Hocam merhaba. Yıllardır sizlerin yazdıkları ile büyüttük
ikizlerimizi. Kolay kolay yeni bir başlık açmam. Ama bu kez biraz farklı bir
durum yaşıyoruz ya da öyle sanıyoruz. Yardımcı olursanız sevinirim. Bu kış yaklaşık 1.5 ay önce 7-8 gün süren yüksek ateşli kas
ağrılı bir grip geçirdik. Artık grip olmayız derken 3 gün önce tekrar grip
benzeri bir durumla karşı karşıya ikizlerden biri. Nedir anlamadık? Diğeri
hasta değil şuan için. Hastalık şu ki, ilk gün bir soğuk algınlığı gibi başladı.
Burun akıntısı hafif sonrasında 37.5-38.5 arası ateş. Sonraki gün ilginç bir
şekilde karın ağrısı ile birlikte 40 derecelere kadar çıkan ateş. Gaz
çıkarttıkça karın ağrısı geçti. Zıplama ve parmak ucu testlerini yaptık apandisit
için. Şu an için öyle bir problemimiz yok. Bu gün üçüncü gün. Ancak şuan ateş devam ediyor. Ateş sorun etmiyoruz. Ama asıl problem uyurken bir türlü düzgün nefes alamıyoruz. Burnumuz garip bir şekilde tıkalı. Uyanıkken sümkürüyor. Burnundan az bir sümük çıkışı oluyor ama sanki “kreçlenmiş bir lavabo gibi” nefes çıkışını zorlayan birşeyler var. Ağızdan nefesi deniyor sanırım geniz eti şişliğinden dolayı kolay nefes alamıyor ondan da. Uyurken dalmakta zorlanıyor çünkü sürekli önce burundan nefesi deniyor, olmuyor ağız. Ağızdan da 6-7 nefesten sonra yine tıkanma olur gibi bir sesle burna geçiyor ve böylece uykuya dalmada sorun yaşıyor iki gündür. Diline baktım. Paslı görüntü yok. Koku yok. Herhangi bir ağrı da yok boğazda. Ateş 40 derece olduğu için çok fazla sıcak buharı
uygulayamadım. Son çarem o olacak sanırım. İlk günler burun tıkanıklığı epey
fazla olduğu için 2 gün illidin kullandım. Acaba o mu burun içi dengesini bozdu
ve bu durumu yaşadık dedim ve bugün kestim. Bir de ilk gün mendille silmekten
kaynaklı ufak yaralar oldu. Ben de burun içine ve dışına “nazalnem” adlı kremi
uyguladım. Tüm bunlar sebep olmuş olabilir mi bilmiyorum. Biz genelde böyle hastalıklarda ne yapar yapar o burnu açardık. Ama şimdi tıkalı değil gibi. Bir taraftan da tıkalı gibi. Garip bir durum. Yani sümkürseniz de çıkacak bir salgı yok. Ama nefesin dışarı çıkışını engelleyen bir şey varmış gibi. Coldmix + Bal Limon yapıyorum ama pek etkili değil bu nefes problemine. Doluluk yok çünkü ne boğazda ne burunda. Ateşimiz devam ediyor. Hiç öksürük yok. Arada hapşırık +
gözlerde kızarma (nezledeki gibi) oluyor. Bu durumda doktora gitmeli miyiz? Bu
kez öncekilerden biraz farklı bir durum yaşıyoruz gibi sanki. Önceden hep burnu
tıkalı olduğunda ne yapıp edip o burnu açardık ve dolu dolu sümkürürdü. Şimdi salgı
çok az. Ama burun tıkalı gibi bir durum var. Geçici bir durum mu bu
yaşadığımız? Bu aylarda zaten alerjik problemlerden dolayı sürekli serum fizyolojik
kullanırız çoğunlukla. İlk defa Mayıs ayında böyle bir enfeksiyonla karşılaşınca nefes
problemi yaşıyor gibiyiz. Ne yapabiliriz hocam? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120870 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Domuz Gribi. Burun tıkanıklığını, ifrazat değil, burun içi ÖDEM nedeni ile oluyor.
Ara ara İliaidn damla kullanın.
|
|
![]() |
|
rec ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mar 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 28 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkürler hocam yanıtınız için. Ateşe müdahale etmeden 38 lere kadar düştü kendiliğinden çok şükür. Uyku kalitesi gündüz biraz daha iyiydi. Bakalım bu gece nasıl geçecek. Sıcak buhar yaptım az önce. Yatarken de 2*1 illiadine devam ederim. İlladini en son 24 saat önce yapmıştım. Şimdi tekrar 4-5 gün eğer gerekirse kullanabilirim değil mi? |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|