Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Kardeş İlişkileri & İkiz çocuklar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İkizler ve yeni kardeş..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumİkizler ve yeni kardeş..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eftalya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 38
Mesajın Direkt Linki Konu: İkizler ve yeni kardeş..
    Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2009 Saat 11:41
    Merhaba Özlem Hanım,

Benim 2,5 yaşında bir kız ,bir erkek ikizlerim var..Şu an da 29 haftalık hamileyim yani yaklaşık 2 ay sonra yeni bir kardeşleri olacak..Onları bu duruma nasıl hazırlamalıyım?Kardeşlerinin olcağından haberleri var.Hergün karnımı okşuyorlar,öpüyorlar,kardeşleriyle konuşuyorlar..Onlara "Cemile'nin kardeşi oluyor.""Cingözün kardeşi oluyor" tarzında hikaye kitabı aldım.Onları okuyoruz..Sonra onlara kendi kardeşleri hakkında sorular soruyorum..Ama tabii bu konuda algıları nasıl bilemiyorum.Yani bebek geldiğindeki tepkileri nasıl olacak?
    Bir de onları kreşe başlatmayı düşünüyorum..Ben şu an çalışıyorum..Onlara anneanne bakıyor..yeni bebekle doğum iznine ayrılacağım...Kreşe bebek doğmadan önce mi başlatmalıyım yoksa sonra mı?
    teşekkürler...
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2009 Saat 21:05
haber vermeniz ve hamilelik sürecine onları da katmanız çok yararlı olmuş. yine de doğum sonrasında bebeği kıskanmalrı çok normal. onu sevseler bile yeni gelmesinin, ilginin onda yoğunlaşmasının sonucu olarak onu hem sevecek, hem de kıskanacaklardır. sürekli onlara siz büyüksünüz, kardaşinize karşı anlayışlı olun dememeye gayret edin,  veya onu kıskanmanın yanlış olduğunu söylemeyin. kreşe gönderecekseniz bebekten önce gönderin, yoksa bebek geldiği için okula gönderildiklerini sanırlar
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.