|
Danışma |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
gul78 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Nis 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 315 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Haz 2025 Saat 16:29 |
Kadir hocam merhaba 144 cm boy ve 82 kg annemin tahlil sonuçlarını size göndermiştim.HGB si 8,3 çıkmıştı siz demir takviyesi alması lazım demiştiniz ben tekrar başka bir dahiliye doktoruna götürdüm 2 adet inferject serum olarak damardan verdiler. ayrıca ürik asiti 9,99 çıkmıştı. Ayağında da bir parmağında ağrı ve kızarıklık olunca ve özellikle o ayakta ödem olunca doktor gut olabileceğini söyledi.
ayrıca annem sabah akşam insülin kullanıyor. ve daha bir sürü kullandığı ilaç var aşağıda yazdım, Trajenta 5 mg film kaplı tablet Metigast 140 mg yumuşak kapsül Duphalac 667 mg şurup Pulcet 40 mg enterik kaplı tablet Exforge 5mg 160mg film kaplı tablet Duspatalin 200 mg Değiştirilmiş salımlı sert kapsül Novomix 30 flexpen 100 ml enjeksiyonlu süspansiyon içeren
kullanıma Hazır kalem bu ilaçların hepsini kesip tansiyon için Coversy ve Vasoxen yazdı sabah akşam, ürik asit için Ürikoliz günde 1 adet ve Colchiıum 0,5 mg günde 3 adet verdi.zayıflaması içinthincal kapsül verdi, bağırsak için de x-m diet çözelti verdi akşamları 2 kaşık. bir de ısrarla 1 doz ozempic vurdu bunun size çok faydası olacak hem kilo vereceksiniz hem şeker için bir şey kullanmanıza gerek kalmayacak dedi. vallahi basiretim bağlandı ne olduğu anlamadan yaptı iğneyi. ben size sormadan vitamin bile almıyorum hocam bu uygulama doğru mu? bu ilaçtan haftada 1 vurulacaksın dedi. buna gerçekten devam edelim mi? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117047 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ozempic diye bir iğne var ve "zayıflatıyor" diye kullanıyorlar!
Yan tesirleri olan ve sonrasında anormal iştah açılması oluyor. Ben kimseye tavsiye etmiyorum. NİYE "insulin" kullanıyor? Metformin ile hallolmuyor mu?
|
|
![]() |
|
gul78 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Nis 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 315 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam daha önce bir sürü ilaç kullandı ama bazıları böbrek değerlerini bozdu glifor verdiler o da yan etki yaptı kullanamadı yediklerine dikkat etmediği ve şeker değerleri sürekli yüksek seyredince böbrek zarar görmesin diye insülin e geçtiler sabah 18 ünite akşam 18 ünite vuruluyordu şimdi tüm ilaçları kesti ben ozempic bir daha vurdurmayacağım ne kadar doz yaptı bilmiyorum ama bu bir hafta boyunca hiç şeker ilacı ya da insülin kullanmayacak dedi bunu birden kesmek ne kadar doğru emin olamadım anneme şekerini ölçmesini söyledim sizce bu şekilde bir hafta sorun olur mu biz bir hafta sonra normal insüline dönebiliriz değil mi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117047 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kontrollü bir şekilde, gerek oluyorsa, kullanın.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir hocam merhaba, sabah açlık kan şekerini ölçtürdüm annemim 171 çıktı. ozempic vuran doktora yazdım trajenta kullanabilir günde 1 tane dedi. Endokrin doktoru da trajenta kullanmasın ozempic vurulduysa dedi, şekeri 250 yi geçerse dozu azaltarak insülinini kullansın dedi? Hangisi sizce doğru hocam arada kaldım. Resmen başımıza iş açtık. Bir haftaya tekrar eski düzenimize başlamış olacağız o zamana kadar bu diğer iğnenin etkisi geçer sanırım. bir daha da ozempic vurdurmayacağım zaten umarım bu süreci bir hasar almadan atlatabiliriz. birde ürikoliz ve colchicum u sizce ne kadar kullanalım ayağı geçince bıraksın mı yoksa ürik asit değerine baktırıp mı bırakalım.
Düzenleyen gul78 - 21 Saat 47 Dakika önce Saat 13:13 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ürikoliz, devamlı kullanabilir.
Ağrı geçince Colchium'u kesin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|