|
Grip |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
3 gonca ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kas 2020 Konum: Nevşehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 112 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Haz 2025 Saat 16:22 |
Iyi günler Kadir bey. 8 yas erkek çocuk. Cuma aksam burun akıntişi ile başladi hastalığımız. Bu arada bir ayda 3. Hastaligimiz bu. Sonra oksuruk eklendi. Öksuruk cok fazla ama öksurükten korkmuyorum. Ama ayni hastalik devamli tekrarliyor gibime geldi.Ben ne olur ne olmaz diye dun düzen labaratuarına hizli test ve kültur verdim. Hızli test negatif çıktı. Bugunde kulturde çıktı. Sonucu size atıyorum. Orda bogazda ureyen Streptococcus pneumoniae vardir deyince. Internetten baktim .onemli birsey olduğunu ve tedavi edilmesi gerektiği yazılı.
Açikcasi burda bebeklikten beri takip eden doktor onemli değil viral enfeksiyonlarda çıkan virus dedi. Tedavisi yok dedi. Ama size sormadan rahat edemiyorum. 15 gun oncede ayni hasta oldu o zamanda wbc 15 .27 idi. Size daniştım sizde agizkokusu ve ve dili pembe ise verme dediniz ve antibiyotik kullanmadik ve atlattik bu sefer kan verilmedi.Ates yok dil pembe sadece agız kokusu var .Size zahmet olmassa bi bakar mısınız sonuca.Saglıkli gunler dilerim.
Düzenleyen 3 gonca - 03 Haz 2025 Saat 17:12 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117051 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- "Streptokkus peumoniae, "virüs" değildir. Bakteridir!!!
2- Hastalık yapan ve yapmayan tipleri vardır. Ateş+Ağız kokusu+dil pası yoksa, tedavi gerekmez.
|
|
![]() |
|
3 gonca ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kas 2020 Konum: Nevşehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 112 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
https://hizliresim.com/c83hmqy
Dili boyle pembe degilmi hocam. Biraz ağız kokusu var ama ateş yok. Ager bu dedikleriniz olursa hangi antibiyotigi kullanmamiz gerekiyo?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117051 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Antibiyotik gerekmez.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim Kadir Bey. Iyi aksamlar
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|