Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Diğer Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 3 yaşında takıntı ve sinirlilik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum3 yaşında takıntı ve sinirlilik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yavrukartal07 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: 3 yaşında takıntı ve sinirlilik
    Gönderim Zamanı: 12 Kas 2010 Saat 15:04

Benim 3 yaşında bir kızım var. Ben çalışıyorum ona annem bakıyor. Bizim sorunumuz kızımın aşırı derece sinirli olması ve herşeyi hırçınlıkla ve ağlamayla halletmeye çalışması.Belki bu yaş gurubunun bir özelliği ancak bunların yanısıra çok onu hiç mutlu edemiyoruz.Parka gitse çocuklar bana çarpar koşarken,ya salıncağa başkaları binerse gibi kaygılarıyla ağlıyor. Ki başkaları normal olarak biniyor salıncağa ve sonuçta biz gene ağlamaktan yerlerdeyiz.Parktan her ayrılış bir ağlama bir gerilim anı haline geliyor.Ayrılmayı istemiyor parktan. Bu sadece park için değil normalde olmayı sevdiği başka yerler için de böyle. Olmayı istediği yerde o anın tadını çıkaramıyor ayrılırken de gene mutsuzluk hali…Bazı şeylere çok abartılı tepkiler verebiliyor. Mesela çok sevdiği bir çocuk programı bitince hemen başka bir kanalı açmazsak aşırı derecede ağlıyor. Hemen kanal değiştirmeliyiz.afedersiniz o an lavaboda olsanız da o dediği an oraya gidip o kanal değişecek.Yanlış bi tanımlama olmasın ama takıntı gibi sanki.Ve çok kolay takıntı sahibi olabilen bi çocuk. Anneannesi; kızım, dedesinin ona yeni aldığı ışıklı ayakkabıları giydiğinde ışıkları yanıyor yerine yanlışlıkla aa kızım bak ayakların yanıyor dediği günden beri yeni ayakkabı veya yeni bir giysi giydiremiyoruz. O konuda konuşturmuyor bile…O an gerçekten ayakları yanıyor sandı sanki öyle de bir tepki verdi..Bu konularda yardımınıza ihtiyacımız var onun mutlu uyumlu bi çocuk olması için neler yapabiliriz.Huzursuz bir aile ortamımız yok kesinlikle ilgi gören bir çocuk. İlk ve tek çocuk, İlk torun ve gözbebeği ayrıca  Önerileriniz nelerdir?Çok uzun bi yazı oldu kusura bakmayın..

Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2010 Saat 12:51
kıznız da ciddi kaygı sorunları başlama aşamasında. bu tür kaygılar daha çok ebeveynlerin tutumları veya kaygılı yapılarıyla ilişkili olabiliyor. bir çocuk pedagoguna başvurmanız halinde hem nasıl davranacağınızı hem çocuğunuzun kaygılarını gidermek konusunda ona nasıl yardımcı olunacağını görmüş olursunuz
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.