Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tiner
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tiner

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mstftm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 41
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mstftm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tiner
    Gönderim Zamanı: 04 Haz 2025 Saat 00:50
Merhaba hocam 2 gün önce tinerli bir kıyafeti çamaşır makinesinde yüksek derecede yıkadım.İsi kaynaklı koku buhar yaptı ve makinenin içindeki koku geçmedi.Uzerinden çok kez karbonat sirke, farkli temizleyicilerle makinedeki koku için makineyi boş/dolu çalıştırdım.En son uçucu yağlar aklıma geldi evde kekik yağı vardı.Kekik yağı ve çay ağacı yağıyla kokuyu maskeledim sayılır.Fakat endişem içinde yıkanan kıyafetlere koku yada tinerin yapısı kimyasalı geçer mi?Takribi 14 kez sirke karbonat deterjan vb. yıkandı ama sonuçta içini açıp bakamıyorum ve bana hala kokuyor gibi geliyor sadece kekik yağı maskeledi.İcinde çocuk kiyafetide yikanacagi için size danışmak istedim.Tiner yağlı bir yapıda olddugu için aritilmamis olma ihtimali var mı?
Yukarı Dön
Mstftm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mstftm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2025 Saat 00:57
Bugün malesef yıkanan kıyafetlerden giydi.Soguk yediği için mi biliyorum ama kursta ateşi çıkmış ateş boğaz ağrısı karın ağrısı mide bulantısı baş ağrısı vardı.Toksit etki olabilir mi  Lösemi gibi kalıcı bir zarar vermesinden de korkuyorum

Düzenleyen Mstftm - 04 Haz 2025 Saat 00:58
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117062
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2025 Saat 09:19
 Bayanmısınız?? Muhtemelen bayansınız!! Elbisedeki "tinerin" kokusundan korkuyorsunuz HA!!!! 
Bir daha tırnaklarınızdaki Oje kalıntılarını TİNER ile silerken, bu konuyu bir daha düşünün!! 
Allah size akıl-fikir versin, NE DİYEYİM!!
Yukarı Dön
Mstftm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mstftm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2025 Saat 12:42
Oje kullanmıyorum.
Çamaşır suyu kullanmıyorum.
Bitkisel içerik deterjanlar kullanıp yumuşatıcı kullanmıyorum.
Kozmetik ve parfüme de dikkat ediyorum.
Bilginize dayanarak size danışmak istedim.Hassasiyetlerimi bilmeden yargılamaya geçtiniz hocam.Olsun şimdiye kadar yardımcı olduklariniza sayarim.
İyi günler 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.