Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Diğer Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yardım lütfen nn ergenlikkk...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyardım lütfen nn ergenlikkk...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
oĞuZuMM Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2002
Mesajın Direkt Linki Konu: yardım lütfen nn ergenlikkk...
    Gönderim Zamanı: 22 May 2010 Saat 18:11
merhabalr hocam...
  13 yaşında orta 2ye giden kardeşlerimiz var ikiz.erkekler.ilkokul 5ten itibaren yakınımızdaki okulun eğitimini beğenmedikleri için ailesi çarşıdaki okula verdiler.minibüsle yapıyorlar gidip gelmeyi.sorun burda başladı..çarşıda olunca istediklerini yapabiliyolar.daha şimdiden okuldan,dersaneden kaçıyorlar..genelde internet cafeye takılıyorlar kaçtıkları zaman..ve ailesi de dahil herkese yalan söylemeye başladılar iyice.ben yengeleri olduğum için hiç müdahale etmiyorum.ama durumlarına da üzülüyorum sonuçta iyi ve kötüyü ayırabilecek yaşta değilller.ailesi bu kaçmaları biliyor ve sırf çözüm olsun diye eve bilgisayar ve net alındı.sonrasında karnelerinde 3er tane zayıf geldi.bilgisayara el konuldu.ama kimseden korkuları yok ne abiden ne abladan ne anneden ne de babadan.aile fertlerine ''nee nee ne varr,höööö,tabi tabi''  gibi kale alınmayan davranışlar sergiliyorlar.artı başka yerde yapıyolar mı bilmiyorum para çalma gibi işleri de var.hiçbişeye ihtiyaçları olmadığı halde ve istedikleri ihtiyaçları karşılandığı takdirde.sevgisiz büyüyen çocuklar da değiller.yalana gelince defalarca emin ederek aslında yaptıkları işi yapmadık diyorlar.hiç güven yok anlayacağınız.dövmek çözüm değil biliyor ve bunun farkındayız.ama bu durumu nasıl çözüme kavuşturabiliriz.onları bu çirkin davranışlardan nasıl ayırabiliriz...ve okadar iyi tanınan bir aileyiz ki burda,bitane aalahın kulu çıkıpta kötü bişey söyleyemez bizim için.ailenin yüz karaları sanki..hiç bir abisinde böyle alışkanlıklar olmamış..herkes düşünceli bu konuda.neler yapabilliriz hocam yardım edin lütfen.ben hiçbişeylerine karışmadığım halde onlar için endişeleniyorum...
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2010 Saat 17:13
bunlar ergenliğin tipik davranışları, ancak biraz abartılı bir boyuta ulaşmış durumda. sınırlarını bilemiyorlar gibi görünüyor. bir psikolog veya psikiaytriste danışmaları yerinde olur. bir hastalık değil ancak bazı davranış bozuklukları var gibi görünüyor. beli tutum değişiklikleriyle toparlanabilirler
özlem
Yukarı Dön
oĞuZuMM Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2002
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2010 Saat 17:56
hocam aslında bazen koca adamlarmış gibi davranıyorlar.ama annelerine bütün nazları.annesi olmadan bizim yanımızda sohbet ediyorlar,ahlakları gayet iyi.ama kendi evlerine gidince direk koltuğa atıyorlar kendilerini.yatıyorlar.annesi güzellikle söylüyor oğlum kalkın güzelce oturun...anne bi dakka yaaa,anne dur bi yaaa...kızınca bu sefer -ki kadın çok haklı sabır noktasını aşıyorlar- bağırınca anneleri tepiniş bağırış çağırış odalarına gidiyorlar..özellikle anneye  karşılıkları saygısızlık derecesinde.annesi dövmeye kalksın elini tutuyorlar.yani hocam ben de hiç bu kadar abartılı ergenlik yaşayanını  görmedim.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2010 Saat 14:54
annenin vurmaya kalkması bu yaş için hiç doğru olmaz, gençler dayak arsızı oluverir ve sorunlarını kaballıkla çözmeye çalışırlar. anne baba sorun çözme ve insan ilişkileri konusunda nasıl olduklarını, birbirlerine ve onlara karşı nasıl davrandığını gözden geçirebilir. her yerde aynı davranışı sergilenmemeleri aslında ne yapmaları gerktiğini bildiklerini ancak anne yanında buna gerek duymadıklarını gösteriyor 
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.