merhabalr hocam...
13 yaşında orta 2ye giden kardeşlerimiz var ikiz.erkekler.ilkokul 5ten itibaren yakınımızdaki okulun eğitimini beğenmedikleri için ailesi çarşıdaki okula verdiler.minibüsle yapıyorlar gidip gelmeyi.sorun burda başladı..çarşıda olunca istediklerini yapabiliyolar.daha şimdiden okuldan,dersaneden kaçıyorlar..genelde internet cafeye takılıyorlar kaçtıkları zaman..ve ailesi de dahil herkese yalan söylemeye başladılar iyice.ben yengeleri olduğum için hiç müdahale etmiyorum.ama durumlarına da üzülüyorum sonuçta iyi ve kötüyü ayırabilecek yaşta değilller.ailesi bu kaçmaları biliyor ve sırf çözüm olsun diye eve bilgisayar ve net alındı.sonrasında karnelerinde 3er tane zayıf geldi.bilgisayara el konuldu.ama kimseden korkuları yok ne abiden ne abladan ne anneden ne de babadan.aile fertlerine ''nee nee ne varr,höööö,tabi tabi'' gibi kale alınmayan davranışlar sergiliyorlar.artı başka yerde yapıyolar mı bilmiyorum para çalma gibi işleri de var.hiçbişeye ihtiyaçları olmadığı halde ve istedikleri ihtiyaçları karşılandığı takdirde.sevgisiz büyüyen çocuklar da değiller.yalana gelince defalarca emin ederek aslında yaptıkları işi yapmadık diyorlar.hiç güven yok anlayacağınız.dövmek çözüm değil biliyor ve bunun farkındayız.ama bu durumu nasıl çözüme kavuşturabiliriz.onları bu çirkin davranışlardan nasıl ayırabiliriz...ve okadar iyi tanınan bir aileyiz ki burda,bitane aalahın kulu çıkıpta kötü bişey söyleyemez bizim için.ailenin yüz karaları sanki..hiç bir abisinde böyle alışkanlıklar olmamış..herkes düşünceli bu konuda.neler yapabilliriz hocam yardım edin lütfen.ben hiçbişeylerine karışmadığım halde onlar için endişeleniyorum...