Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - burun tıkanıklığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumburun tıkanıklığı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eda81 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 68
Mesajın Direkt Linki Konu: burun tıkanıklığı
    Gönderim Zamanı: 08 Ara 2008 Saat 23:29
merhaba doktor bey,

benim 1 aralık 2004 doğumlu bir erkek yiğenim var.geçen kış ekim ayından mayıs ayına kadar burnu hep tıkalıydı gece ağzı açık uyuyor.bu kış yine aynı dönemde başladı yanşi ekim ayında halen tıkalı ne yapmamız gerekir.çok şükür hafif soguk algınlığı geçiriyor senede 1 kez pek hasta olmuyo.nedeni alerjik olabilirmi? bir sorum daha var kulaklarında duyma problemi var gibi düşünüyorum televizyonu yüksek sesle dinliyor.herkesin duyabilecegi ses tonuyla konuşunca sürekli ne ne ne diye anlamadığı ifade ediyor.2 yaşında iki kere orta kulak iltahabı geçirdi bir hasar kalmış olabilirmi ? şimdiden teşekkür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117133
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2008 Saat 09:17
Okula ve yuva ya yeni başlayanlarda ilk 2 sene gripal enfeksiyonlar çok görülür. Bu devrede, her hastalık için antibiyotik kullanılırsa, o çocuklar hayatları boyunca çok hasta olurlar. Zira bağışıklık sistemleri hiç bir bakteriyi tanıma fırsatı bulamadan, bakteriler öldürüldüğünden aynı bakteri tekrar tekrar çocuğu hasta edecektir. Halbuki bu basit hastalıklar tedavi edilmeseler, vücut bunları tanıyabilir ve bir daha hayat boyu çocuğu hasta edemezler. İşte bu sebepten benim hastalarım çok az hastalanırlar.
Bu gripal hastalıklar iyileşirlerken, Öztaki borusu çevresinde ödem yaparak borunun kapanmasına ve orta kulak hadiselrinin oluşmasına sebep olurlar. Burun damlaları bunu önler.
Antibiyotiklerin Öztaki borusunun açılmasına bir faydası yoktur.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 09 Ara 2008 Saat 09:18
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.