Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sanırım kürdan yuttu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSanırım kürdan yuttu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nilpek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 19
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nilpek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sanırım kürdan yuttu
    Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2014 Saat 22:16
Kadir bey 5 gün önce tatildeydik restoranda yemek yemek için masaya oturduk. 10 aylık kızım ne bulsa ağzına alıyor. önünde ambalajlı kürdan tanesi vardı. Ablasınıda sandalyeye oturtuyum kürdanı alayım diye düşünürken 10 aylık kızım aniden yutma zorluğu çekti. Nefesi bir an kesildi. Hemen sırtına vurdum. Ağzındaki neyse yuttu.önündeki kürdan yoktu.galiba kürdan yuttu dedim. Eşim endişelenme büyük ihtimalle sindirir dedi. Garson yanımıza geldi. Yere düşmüştür dedi ve yerden bir kürdan buldu. Yerdeki kürdan başka olabilir. 10 aylık kızım yabancı bir cisim yuttu ama ne olduğundan emin değilim. Solunum sıkıntısı yoktu.Küçük bir ilçe olunca güvenmediğinden hastaneyede götürmedim, o günden beri bezindeki kakayı kontrol ediyorum yabancı bir cisime rastlamadım. Şu an ise kızım ateşli
Acaba kürdan yuttuda oda bir yere batıp apse mi yaptı diye endişeleniyorum.
Röntgendede belli olmaz ne yapmam gerekiyor. Yuttuysa bağırsağı miğdeyi deler mi?  Endişeliyim..

Düzenleyen Nilpek - 07 Ağu 2014 Saat 22:28
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117087
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2014 Saat 23:02
Rontgende belli olmaz... Buyuk bir ihtimal ile cikacak. Zaten kurdani butun olarak yutmasina da pek ihtimal yok. Sindirim sisteminin her hangi bir yerine takilip kalirsa, o bolgeye ait bulgular ve doku degisiklikleri olur, o zaman Rontgen cekilir. Simdi degil. Sakin olun, takip edin. Barsagini degdigi anda: Peritonit olur...
- Karin sertlesir.
- Barsak hareketleri azalir.
Karinda; "defans" denilen hassasiyet olusur.
Supheli bir durum gorurseniz, mutlaka goturun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.