|
Kuduz aşısı koruyuculuk |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ulku eray ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Şub 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 59 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ulku eray
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Saat 47 Dakika önce Saat 19:55 |
Hocam oğlumu bugün yan bahçede komşunun beslediği sokak kedisi tirmaladi. Küçük bir ilçede yaşıyoruz. 2023 ağustos ayında tatile gittiğimiz ormanlık bir koyde yine kedi tirmalamisti. Mecbur 4 doz aşı yaptırmıştık.
Bugün için de yine acile götürdük. Aşıya gerek yok. Doktorun biri 3 yil biri 5 yil koruyor dedi kafam karıştı. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117087 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Baştan aşağı saçmalık!
Kuduz mikrobu saçan bir kedi, ortalıkta(güneşte ve sesli ortamda BULUNMAZ). Karanlık ve sessiz bir yere kaçar ve orada ölür. Ayrica da, bulunduğunuz yerde kuduzlu vahşi hayvan olup-olmadığını araştırın.
|
|
![]() |
|
ulku eray ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Şub 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 59 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ulku eray
Hocam zaten herkes farklı konuştu. Eczacı 5 yil koruyor dedi. Halk sağlığında çalışanl doktor 2 doz hatirlatma doz yeterli dedi. Tatil olduğu için merkezdeki acile götürdük illa 4 doz olacak. İlk dozu yaptılar. Çok canım sıkıldı boşuna tekrar aşı oluyor diye. Riske atılacak bir şey değil bir taraftan. Kediyi çocuktan önce gördüm adamın üstüne üstüne gelen bir hali vardı. Aşı vuran hemşire hep kedi tirmalamasi geliyor dedi.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117087 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Tekrar anlatayım!!
Kuduz aşısı: 0 gün: 1 doz 3.gün: 1 doz 7.gün:1 doz aşı yapılır. şüpheli ve gözetim altındaki hayvan bu süre içinde ölmezse, aşı sonlanır. Hayvan öldü ve otopsisinde beyinde "Negri cisimleri" görüldüğünde, 14. gün 1 doz 30.gün 1 doz 90. gün 1 doz aşı yapılır. 10 gün geçtiği halde kedi(veya köpek) hala ortalıkta dolaşıyorsa, "Kuduz değil" demektir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ulku eray
Sagolun hocam ben eski cevaplarınızı hep okudum. Anne olunca panik yapıyoruz. Saglikli dusunemiyoruz. Benim güvenim hiç kalmadı. O yüzden kusura bakmayın uzatıyorum.
Peki asida koruyuculuk suresi varmi yokmu. 2 yil once aşı oldu tekrar olmasın diye düşünmüştüm. Vara yoga ilaç vermiyorum 10 yildir. Böyle ciddi konularda bile çok bilgi kirliliği var.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
İlk 3 aşı yapıldığında, 2-3 sene süren bir bağışıklık oluşur.
(Not: bu 3 doz, sonradan 2 doza indirilmiştir)
Bu bağışıklık; 2-3 sene de kaybolur. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|