Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - LDL yüksekliği ve sınır dışı değerler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

LDL yüksekliği ve sınır dışı değerler

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117207
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2025 Saat 13:09
TSH ve T4 normal.
Gerisi önemli değil.
Yukarı Dön
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 192
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Saat 56 Dakika önce Saat 01:05

hocam,

Yine yardımınıza ihtiyacım var.  Yukarıda da bahsettiğim gibi düzenli yürüyüşlerime devam ediyorum. Ocak ayında olduğum gripten sonra bir türlü tam iyileşemedim ve bu beni çok zorluyor.  Tempolu yürüyüş esnasında, nerdiven çıktığımda aşırı nefes nefese kalıyorum sanki kmlerce koşmuşum gibi. Aldığım nefes boğazımı ve göğsümü yakıyor sankii. acaba bu durum ve düzensiz nabız yükselişleri akciğerimden mi oluyor diye sonkez dr a gittim tekrar. Bu sefer akciğer filmi çekti.  

Hocam şikayetlerim,

• Tempolu hareketlerde nefes nefese kalıyorum. Dinlenince bile hala koşmuşum gibi bir his var akciğerimin üstünde. Yanıyor sanki
  • Nefes alırken nefes borum yanıyor sanki. Soğuk hava ile doluyor gibi genzim. Triflo ile çalışıyorum. Nefesi içime çektiğimde yine yanma hissediyorum
  • Kuru Öksürme hissi geliyor ama çoğu zaman öksürmüyorum
  • Evde oksimetre var. Dinlenik halde otururken 98 oksijen, 68-72 nabız çıkıyor. Efordan 5 dk sonra ölçütüğümde nabız sürekli oynak ölçülüyor sabitlenmesi zaman alıyor.  70 lerde sanitlense bile sanki hala koşmuşum nefes nefese hissi var ama nabız normal
  • Burnum hafif akıyor
  • Kan tahlili temiz wbc normal, göğüs dru filmle birlikte üre, kreatinin, egfr ve ddimer istedi onlarda normal
  • kalp kontrol edilmişti şubat ayında ondada sorun yok

İnternette pah diye bir akciğer hastalığı gördüm hocam o olanilir mi? Filmde belli olur mu o? Akciğerle ilgili herhangibir sorunum var mı? Böyle birşey olsa kalp ultrasonundada görünürmüydü?

Bir hafta önce çekildiğim filmim

https://hizliresim.com/ocxjwfp

Artık dr dr gezmekten çok yoruldum yaz gelince iyileşirim dedim ama hala şikayetlerim devam ediyor.  Artık en son kadın doğum kaldı gitmediğim. 46 yaş itibariyle manopoz öncesi dçnemdeyim. Bu durum mu bu yükseklikleri, nefes nefese kalma durumunu yapıyor anlamadım.  Bir taraftan sakinleştirici mi kullansam diyorum. Gece uykularımda çok az. Yani işin içinden çıkamadım hocam, yardımlarınızı rica ediyorum 

Çok sağolun

Saygı ve sevgilerimle

Yukarı Dön
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 192
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Saat 36 Dakika önce Saat 01:25
hocam yukarıya yazmayı unuttum, önemli mi bilmiyorum ama yazmak isteedim. Tam dolu dolu nefes alamıyorum kıs kısa alıyorum. doyamıyorum gibi. Esnersem ancak tam nefes alıyorum. Bir de bir ay kadar önce genzime ekmek kaçmıltı aşağı eğilerek şiddetli şekilde öksürmüştüm iki üç kez bu etkilemişmidir biliyorum

çok sağolun
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117207
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Saat 2 Dakika önce Saat 08:59
Teknik olarak hatalı çekildiği halde, Akciğer Röntgeni normal. Derin nefes alıp, tutarken çekilmesi gerekirdi.
Bir Dahiliye doktoruna görünün.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.