Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ugurbitkisi
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 52
|
Gönderim Zamanı: 23 Şub 2008 Saat 01:42 |
benim dr.zayıflarsan süt üretimin 6. aydan sonra yavaşlar dedi...lahusalık döneminde hamilelik kilolarımı vermiştim ben 3 kg. fazlam kalmıştı...harikaydım ...ama dr. öyle deyince şuruplu tatlı ye dedi...eşim de sürekli kendisi yaptı yedirdi...şu an 15 kg fazlam var...halimi düşünün....zayıflayamıyorum da şimdi...napayım yol gösterin...
|
 |
miss hugolina
Pırlanta Üye
Puanlar: 9100
|
Gönderim Zamanı: 24 Şub 2008 Saat 20:02 |
Merhaba...
Bende aynı durumdayım şuan...Diyet yapayım diyorum,sonra sütü etkiliyor bol bol sıvı alıp,egzersiz yapmaya çalışıyorum.Az az yemeye çalışıyorum,ve tabii sık sık yemek lazım...Umarım yaza kadar verebiliriz
|
 |
HaYaL
Altın Üye
Gece Bekçisi
Puanlar: 3414
|
Gönderim Zamanı: 26 Şub 2008 Saat 23:31 |
süt bakımından acayip sıkıntıdayım arkadaşlar. günde nerdeyse 5 lt su içiyorum ama süt yok. sıkıyorum hiçbişey gelmiyo pompayla denedim yine hiçbişey yok  yavrum memeden hiç ayrılmıyo nerdeyse doymuyoki garibim. kilo alımı çok iyi gerçi sağlıklı olduğunu söyledi doktor. günde 1 öğün mama veriyorum şimdi. ama sütümün gelmesi için bişeyler yapmalıyım. sıvı tüketimi dışında yararını gördüğünüz bişey varsa lütfen paylaşın
|
|
 |
duygu
Kıdemli Moderatör
Dedektifler Odası Başkanı :)
Puanlar: 7000
|
Gönderim Zamanı: 27 Şub 2008 Saat 09:30 |
Bebeğinin kilosu iyiyse süt geliyordur bence. Bebeğin emdikten sonra sağıyorsan süt gelmeyebilir. Bazen ben de emzirdikten sonra sağıyorum çok az geliyor, damla damla. Bebeğin daha çok küçük, moralini yüksek tut. Benimki de küçükken memeden ayrılmıyordu. Bu onun doymadığından değil, güven hissetmek istediğinden olabilir. Günde yaptığı çiş miktarından anlarsın ancak doyup doymadığını. Kilo artışı da varsa sorun yok demektir. İlk iş moralini yükselt. Sütünün aktığını hayal et, strese girme. Başka önerebileceğim bebeğini bol bol emzir, emzirirken süt iç, still tee de işe yarıyor. Ama süt artışını %80 moral etkiliyor. Kolaylıklar diliyorum... İnşallah düzelir.
|
 |
ALPELLA
Pırlanta Üye
Puanlar: 11988
|
Gönderim Zamanı: 27 Şub 2008 Saat 11:57 |
Ben hurma ve karadut pekmezinin sütü arttırdıgıı duymuştum ama duygununda dediği gibi gelişimi iyiyse doyuyordur
|
 |
HaYaL
Altın Üye
Gece Bekçisi
Puanlar: 3414
|
Gönderim Zamanı: 27 Şub 2008 Saat 15:02 |
gelişimi iyi çok şükür ama bu süttenmi yoksa mamadanmı kaynaklanıyor onu bilmiyorum. günde 100 gr mama veriyorum 1 haftadır. öncedende arada veriyordum ama günde 10 çay kaşığı falan. şimdi çok ağladığı zaman mama veriyorum ozaman uyuyup kalıyor yavrum. kendim süt içmeye başlamadım daha gaz yapıyor diye ama tavsiyeniz üzerine artık başlayayım hurma ve karadut pekmezinide deneyeceğim. teşekkürler verdiğiniz bilgiler için
|
|
 |
miss hugolina
Pırlanta Üye
Puanlar: 9100
|
Gönderim Zamanı: 05 Nis 2008 Saat 22:28 |
Arkadaşlar...Sütüm çok azalmıştı,buradan sizinle paylaşmıştım...
Moralimi yüksek tutmak için,sütüm ün olduğunu tekrarladım içimden.Bebeğim emerkende onu hissettim,çekerken sütümün aktığını hayal ettim damarlarımdan...Bol sıvı alıyorum minimum 3 maximum 6 litre...
Ama dün ilginç bişey oldu,akşam leblebi yedim ve gece göğsüm taş gibiydi emzirdiğim hale 2 saatte 1 sütüm aktı,2 kez göğüs pedi değiştirdim.Bugünde yedim,aynen devam  paylaşmak istedim 
Düzenleyen sunacumen - 05 Nis 2008 Saat 22:28
|
 |